Meditaţii

N-am ascultat pe robii tăi

Rugăciunea lui Daniel – 9, 6

  Cred că dintre toate strigătele deznădăjduite ale celor care au ajuns în pierzare după ce au avut cândva Cuvântul lui Dumnezeu, cel mai amar va fi acel strigăt: ”Doamne, nu am ascultat Cuvântul Tău!”. Nici unul dintre regretele celor care și-au pierdut părinții nu-i mai dureros ca acela: Nu i-am ascultat pe părinții mei! Nici unele dintre lacrimi nu sunt mai grele ca ale acelora care și-au pierdut soții, sau binefăcătorii, sau frații și a căror inimă, lângă sicriul sau lângă mormântul lor, zdrobită de cele mai grele amintiri plânge: Nu l-am ascultat când l-am avut. Cât de rari sunt părinții cu adevărat buni… Soții cu adevărat credincioși. Învățătorii și frații cu adevărat iubitori. Binefăcătorii cu adevărat binefăcători. Ce rar este Cuvântul lui Dumnezeu și ce rari sunt adevărații Lui mărturisitori! Ce puțin timp putem avea aceste comori adevărate în mijlocul nostru și cât de multă grijă și prețuire ar trebui să le arătăm când Dumnezeu ne trimite astfel de haruri!

Dar cum ne purtăm noi oare, cei mai mulți dintre noi, față de acei robi ai lui Dumnezeu care, în chipul cel mai luminos și mai cald, vin să ne înfățișeze căile care ne pot duce mai drept și mai dulce la fericirea noastră? Pe cele mai scumpe dintre ființele pe care ni le-a dăruit Dumnezeu le ascultăm cel mai puțin. Pe cei care ne-au iubit cel mai mult îi iubim cel mai puțin. Și pentru acei care au făcut sau mai fac încă pentru noi cel mai mult, noi facem cel mai puțin. Dar apoi, când vine ziua ca ei să ne fie luați pentru totdeauna, rămânem numai cu regretul, cu plânsul, cu păcatul cel amar: că nu i-am ascultat. Suflete dragă, dacă nu vrei să plângi veșnic, ascultă acum! Prețuiește timpul pe care încă îl ai, soțul pe care încă îl ai, fratele pe care încă îl ai și Mântuitorul pe care încă Îl ai!

Doamne Iisuse, Bunul și Dulcele meu Mântuitor, Îți mulțumesc că încă nu m-ai părăsit… Vin și eu la Tine și doresc să nu Te mai părăsesc niciodată. Vreau să Te am veșnic, vreau să Te ascult în totul. Te rog, ajută-mă, să-i iubesc și să-i ascult pe toți cei care mă iubesc și mă îndrumă să ascult de Tine și de curăția voii Tale. Iartă-mi toate neascultările mele și-mi curăță inima mea pe totdeauna de orice duh al neascultării. Amin.

Traian Dorz – Hristos, Pîinea noastră zilnică.

Lasă un răspuns