Arhiva pentru luni, 6 februarie 2017

Cum anume? Cred că știți deja: curățiți-vă conștiința, înviorați-vă credința și dragostea către Domnul, înnoiți făgăduința îndreptării în toate privințele și apropiați-vă cu frică evlavioasă, dar și cu îndrăznire plină de nădejde , încredințându-vă în mâinile Domnului, Care dorește mântuirea.

Făcând aceasta, să-l contemplați cu mintea pe Domnul Însuși cum împărtășește – fiindcă El este Cel ce împărtășește, iar mîinile preotului sunt doar unealta.

Să nu vă treacă prin cap să vă tulburați pentru că va trebui să aveți alt duhovnic. Să credeți cu tărie că Domnul va primi spovedania și va dezlega păcatele spovedite, prin urechile și gura părintelui duhovnicesc. Iar Domnul Unul este. Citeşte în continuare »

6 L Sf. Ier. Vucol, episcopul Smirnei si Fotie, patriarhul Constantinopolului; Sf. Cuv. Varsanufie cel Mare

Noul Testament – Matei, cap. 24: 36-51
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 61 şi 62
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 6: Cutremurătorul început

din vorbirea fratelui Leon Andronic
de la adunarea de Rusalii de la Sibiu
– 2 iunie 1985

Dragii mei fraţi, această Lucrare care ne-a trezit la o viaţă nouă şi a cuprins toate meleagurile ţării noastre trebuie să crească şi să ne înduhovnicească şi pe noi înşine, şi pe cei din jurul nostru. Asta-i misiunea Oastei în Biserică: poporul nostru să primească acest ajutor de înviorare sufletească, să mergem înainte şi numai înainte. Să nu ne mai uităm înapoi ca femeia lui Lot, care s-a prefăcut într‑un stâlp de sare. (Ştiţi lucrul acesta cei care aţi citit Cuvântul lui Dumnezeu.)

Mulţumim lui Dumnezeu că această Biblie, acest Cuvânt, ne-a luminat mintea, inima, viaţa noastră şi ne-a pus să mergem pe cărări noi, nu pe cele pe care porniserăm odinioară, când nu-L cunoşteam pe Dumnezeu. Dacă acest Cuvânt a ajuns în casa frăţiei tale, în familia frăţiei tale, caută să te hrăneşti în fiecare zi regulat, nu pe sărite, nu la întâmplare. Ci căutaţi să citiţi Biblia amănunţit şi s-o traduceţi în viaţă. Numai aşa ne va fi de folos, când citim Biblia nu ca pentru alţii, ci ca pentru noi, adică fiecare pentru sine. Şi apoi, după ce te vei [lumina] pe tine, să îi salvezi şi pe alţii. Acesta este rostul Lucrării noastre: ca Biserica noastră să se trezească la o viaţă nouă. Citeşte în continuare »

februarie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Ian   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR