Arhiva pentru marți, 7 februarie 2017

1 – În urma pãrinților noștri au rãmas cele mai frumoase sãlașe de rugãciune, biserici, schituri, paraclise, cruci, mănãstiri… Aceste dovezi aratã marea lor credințã și adânca lor închinare…
– iar noi nevrednicii nu suntem în stare nici mãcar sã le pãstrãm! Citeşte în continuare »

Cunoașterea lui Iisus Hristos este mãsura creșterii noastre, pentru cã Dumnezeu a voit ca toatã plinãtatea sã locuiascã în El (Col. 1, 9). În El locuiește toatã plinãtatea lui Dumnezeu (Col. 2, 9). În El sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei (Col. 2, 3). Iisus a fost fãcut de Dumnezeu pentru noi: Înțelepciune, Dreptate, Sfințenie și Rãscumpãrare (1 Cor. 1, 30).

Numai cine a intrat în cunoștința Domnului Hristos poate crește în cele duhovnicești. Numai cine a intrat în aceastã cunoștințã poate ajunge la taina tainelor: la taina rãscumpãrãrii noastre prin Scump Sângele Lui. Citeşte în continuare »

Scrii despre semnul crucii că acum, în societate, se consideră că nu este normal să-ți faci cruce. De pildă, când porneşte trenul pe calea ferată vrei să-ţi faci cruce, dar te temi de batjocuri; oricum, afli îndată dezlegare nedumeririi în cuvintele Mântuitorului: iar cine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acela Mă voi ruşina şi Eu (Lc. 9, 26) şi aşa mai departe.

De ajuns ar fi şi aceasta pentru a vă face să ţineţi fără teamă rânduielile religioase; există însă, în învăţătura creştină şi multe alte locuri care ne învaţă să nu ne luăm după lume şi după obiceiurile ei nu puteţi sluji la doi domni – şi lumii, şi lui Dumnezeu; cine va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş lui Dumnezeu (Iac. 4,4) – cu lumea, adică cu obiceiurile lumeşti care nu se potrivesc cu cele religioase. Citeşte în continuare »

7 M Sf. Ier. Partenie, episcopul Lampsacului; Sf. Cuv. Luca din Elada

Noul Testament – Matei, cap. 25: 1-30
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 63 şi 64
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I –Capitolul 6: Cutremurătorul început

Alcoolul şi dobitoacele

Un dobitoc nu bea otrava pe care o bea omul, cea mai aleasă făptură a lui Dumnezeu

În chipul de alături se vede o mare ruşine pentru cea mai aleasă făptură a lui Dumnezeu, care este omul. Nişte chefuitori au prins o oaie şi umblă cu puterea să-i dea şi ei de băut din otrava lui Iţig Leiba, cârciumarul. Dar oaia se împotriveşte. Se apără cu toate puterile ei contra otrăvitorilor.

Vai, ce ruşine este acest chip pentru omul cel făcut după „chipul şi asemănarea lui Dumnezeu“! Un dobitoc nu bea otrava pe care o bea omul. O oaie, un dobitoc, se apără cu toată puterea contra otrăvii alcoolului, însă omul aleargă după această otravă şi o bea. Citeşte în continuare »

februarie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Ian   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Colinde
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR