Arhiva pentru marți, 14 februarie 2017

8Fiecare dintre noi – şi mă refer aici la cei pentru care credinţa este una din coordonatele majore ale existenţei, coordonata verticală ce ne direcţionează spre cer – ne dorim ca-n veşnicie să fim cu Domnul Hristos în Împărăţia Sa şi, desigur, să fie împreună cu noi toţi cei apropiaţi şi dragi nouă, toţi aceia pe care îi purtăm în suflet şi în gând. Apoi, adâncindu-ne în rugăciune, treptat simţim că sufletul nostru se deschide spre generozitate şi ne dorim ca toţi oamenii să fie în Rai, să ajungă la cunoaşterea Adevărului şi la Viaţa cea adevărată şi într-un astfel de elan ne rugăm (şi dea Domnul să fie cât mai des!) pentru întreaga lume. Dar aceste momente binecuvântate sunt înghiţite în rutina zilnică şi ne trezim că aruncăm priviri mustrătoare, vorbe care rănesc, gesturi de mânie, iar lumea, pe care aproape că avusesem certitudinea că o iubim, ne devine de nesuferit, plină de indivizi josnici şi bădărani, lipsiţi de respect, de credinţă, de bun-simţ… şi ne umplem de amărăciune şi resentiment, îi ocolim pe cei care ne jenează cu comportamentul lor, ne construim cercul nostru de prieteni cu care suntem în armonie. Dar, pe măsură ce timpul trece, şi în micul nostru cerc apar disensiuni, se evidenţiază egoismul şi cercul îşi restrânge diametrul treptat-treptat, până rămânem singuri sau aproape singuri. Citeşte în continuare »

Marurii

din foaia „Isus Biruitorul”, anul III (112), Nr. 7, 14 februarie 1937, Sibiu

De la adunarea de comemorare a Pr. Iosif Trifa din Cimitirul Dumbrava
(Sibiu, 9 feb. 2014)

Voi cei adânc cãzuţi în patimi
ce vreţi iertarea sã v-aflaţi
de şapte ori spãlaţi în lacrimi
de Domnul sã vã apropiaţi.

Veniţi spre El cu gând cucernic
şi duh curat în orice fel
cãci Dumnezeu Atotputernic
şi-nfricoşat de Sfânt e El.

Voi cei ce vreţi a Lui Credinţã
în lume s-o mãrturisiţi
de şapte ori în pocãinţã
sã vã spãlaţi – şi-apoi vorbiţi.

Voi cei ce-n slujba Lui divinã
voiţi pe veci sã vã predaţi
de şapte ori pe zi-n luminã
fiinţa-ntreagã vã spãlaţi.

Ce sfânt se cere sã ne fie
şi gând şi cuget ne-ncetat,
ca sã venim cu vrednicie,
spre Tronul Tãu înfricoşat.

Traian Dorz, din ”Cântarea anilor”

Am arătat pe larg cum s-au plinit profeţiile despre dărâmarea Sionului şi cum i-a ajuns pe fiii lui Israel blestemul împrăştierii lor în toată lumea. Din vechiul Sion, din fostul templu al lui Solomon, din vechea mărire a poporului evreu, se mai păstrează azi numai rămăşiţele unui zid care a fost pe vremuri în temelia Sionului. Acest zid se află în partea dinspre apus a locului unde a fost odinioară Sionul şi templul. Acesta e aşa-numitul zid al plângerii, la care se strâng şi se roagă evreii din toată lumea. Citeşte în continuare »

Oamenii îndepărtați de Dumnezeu mereu sunt nemângâiați și de doua ori chinuiți. Cel ce nu crede în Dumnezeu și în viața viitoare, pe lângă faptul că rămâne nemângâiat, își osândește și sufletul său veșnic. La ce stăpân lucrezi, de la acela vei lua și plată. Dacă lucrezi la stăpânul cel negru, îți face viața neagră încă de aici. Dacă lucrezi pentru păcat, vei fi plătit de diavolul. Dacă lucrezi pentru virtute, vei fi plătit de Hristos. Și cu cât vei lucra mai mult pentru Hristos, cu atât vei străluci mai mult și te vei veseli. Dar noi spunem: „E timp pierdut să lucrăm pentru Hristos !”. Insă aceasta este înfricoșător ! Să nu recunoaștem jertfa lui Hristos pentru om ! Hristos S- a răstignit ca să ne elibereze de păcat, ca să înnoiască tot neamul omenesc. Ce a făcut Hristos pentru noi ? Și ce facem noi pentru Hristos ? Citeşte în continuare »

14 M Sf. Cuv. Auxenţiu, Maron şi Avraam; Sf. Filimon, Ep. Gazei

Noul Testament – Matei, cap. 28
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 75 şi 76
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I –Capitolul 7: Primii pasi spre o rânduială

februarie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Ian   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Colinde
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR