Arhiva pentru vineri, 10 martie 2017

pr. Iosif

din foaia ”Isus Biruitorul”, anul I, nr. 7-8-9, Sibiu, 10 martie, 1935

1 – Mâna lui Dumnezeu se poate lungi ori se poate scurta dupã starea fiecãruia dintre noi.
Pentru un nevinovat care este în mijlocul apelor mari, mâna Domnului se întinde pânã la el și îl scapã. Pentru un vinovat ori se întinde pânã unde se ascunde ca sã-l loveascã, ori se retrage și se scurteazã lãsându-l sã se piardã singur.

2 – Vei trece prin ape – spune Cuvântul Domnului – dar râurile nu te vor îneca (Isaia 43, 2).
– Cum Doamne, nici apele cele mari?
– Eu voi fi cu tine și voi face ori sã-ți creascã picioarele tale, ori sã scadã valurile lor, dar ele nu te vor acoperi niciodatã.

3 – Când  Ap. Petru a pornit pe valuri spre Domnul, el era departe când a început sã se scufunde… Dar Domnul a întins mâna… și mâna Domnului s-a tot întins, s-a tot întins, pânã când a ajuns acolo departe unde se zbãtea ucenicul primejduit.
O, Doamne Iisuse, dar dupã mine pânã unde s-a întins mâna Ta salvatoare!… Citeşte în continuare »

cavaleria

din foaia ”Isus Biruitorul”, anul I, nr. 7-8-9, Sibiu, 10 martie, 1935

Este sau nu un pericol postul pentru sănătate? Postul este mama sănătăţii, zice Sf. Ioan. Postul e folositor sănătăţii, spune Sf. Vasile cel Mare

Când e vorba de post, cei mai mulţi se tem să nu se îmbolnăvească. Aceasta este o teamă neîntemeiată, fiindcă şi medicina de azi a constatat că nu postul, ci îmbuibarea e pricina celor mai multe boli. Marea mulţime a bolilor de stomac, de intestine, de inimă şi chiar de cap vine mai ales din pricina îmbuibărilor şi a prea multelor cărnuri consumate.

Aţi băgat de seamă? Când un bolnav intră în spital, cel dintâi leac, pe care i-l dau de obicei doctorii, este postul. Şi omul bolnav e necăjit că suferă de foame din cauza prea puţinei şi slabei mâncări pe care o primeşte. El nu-şi dă seama că tocmai „dieta“, pe care acasă nu putea s-o ţină, îi aduce uşurare în trup. Citeşte în continuare »

Un bãtrân a zis cã mai mult decât orice avem trebuinţã de smerenie. La tot cuvântul ce auzim sã zicem: Iartã! Cãci smerenia strica toate meşteşugurile vrãjmaşului. Sã cercam şi noi şi sã vedem ce putere are cuvântul bãtrânului. Pentru ce mai întâi de toate trebuie sã avem smerenie şi nu înfrânare, mai ales cã şi apostolul zice: cel ce se sârguieşte spre toate, are înfrânare. Sau pentru ce sã nu avem frica de Dumnezeu, cãci zice Scriptura: Începutul înţelepciunii este frica Domnului; şi în alta parte: Cu fricã de Dumnezeu ne îndepãrtam de la rãutate. Pentru ce n-a zis, sã avem în primul rând milostenia, sau credinţa, cãci zice: cu milostenia şi cu credinţa se curãţesc toate pãcatele. Iar apostolul zice: fãrã credinţã nu poate cineva sã placa lui Dumnezeu. Daca pentru milostenie, credinţã, frica lui Dumnezeu şi înfrânare se spun cele de mai sus, pentru ce lãsându-le pe acelea a zis sã avem smerenie înainte de orice? Bãtrânul vrea sã ne arate cã nici frica lui Dumnezeu nici milostenia, nici credinţa, nici postul, nici alta fapta bunã nu se pot sãvârşi fãrã smerenie. De aceea zice sã avem înainte de orice smerenie, adicã gând şi cuget smerit, sã fim gata la tot cuvântul ce auzim sã zicem: Iartã! Fiindcã prin smerenie se nimicesc toate uneltirile vrãjmaşului. Citeşte în continuare »

cantare

din foaia ”Isus Biruitorul”, anul I, nr. 7-8-9, Sibiu, 10 martie, 1935

12Şi eram copil Iisuse,
glasul când Ţi-am înţeles,
drumul Crucii, drumul Crucii,
suferinţa, de-am ales.

La-nceput când era pace,
calea plinã de popor,
drumul Crucii, drumul Crucii,
era dulce şi uşor.

Dar când a venit furtuna
şi prigoana mai târziu,
drumul Crucii, drumul Crucii,
rãmãsese mai pustiu.

Şi din ce mergeam şi crucea
tot mai grea mi se fãcea,
drumul Crucii, drumul Crucii,
tot mai greu şi gol era…

Crucea era grea – şi spinii
se-nmulţiserã amar,
drumul Crucii, drumul Crucii,
ajunsese la Calvar. Citeşte în continuare »

o lacrima

din foaia ”Isus Biruitorul”, anul I, nr. 7-8-9, Sibiu, 10 martie, 1935

10 V Sf. Mc. Codrat, Ciprian şi Dionisie (Post)

Noul Testament – Marcu, cap. 14, 32-72
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 117 şi 118
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 10: Biserica cea vie şi cea care învie

istorioara

din foaia „Lumina Satelor”, anul VIII, nr. 11, Sibiu, 10 martie, 1929

martie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Colinde
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR