Arhiva pentru sâmbătă, 8 aprilie 2017


Cu binecuvântarea Părintelui Protopop Gheorghe Joghiu va avea loc, în ziua de sâmbătă 8 aprilie a.c., Adunarea de Tineret cu tema: „Cu Domnul spre Golgota”.

Programul va începe de la ora 14.00,  și va avea loc în Catedrala ”Sf. Gheorghe” – Tecuci, aflată în centru orașului.

Invităm părinţi, fraţi şi surori, tineri „de toate vârstele” să participe alături de noi la sărbătoarea tinereţii în Hristos, spre slava Celui care Se jertfește pentru a noastră mântuire.

Pentru cei care nu pot participa, cu ajutorul lui Dumnezeu, acestă adunare va fi transmisă în direct la OasteaDomnuluiTV.

Adunarea Oastei Domnului din Tecuci.

867626083_1În noaptea aceea (noaptea de An Nou, 1923) nu se născuse în Hristos numai un redactor nou şi o gazetă nouă. Ci se născuse şi se năştea o cititorime nouă, o societate nouă, o frăţietate evanghelică şi vie, care era aluatul ceresc în stare să dospească pentru Hristos toată frământătura Bisericii şi poporului nostru, înnobilând-o şi sfinţind-o.

După abia trei luni, la Paşti, în numărul 13, din 8 aprilie 1923, Părintele Iosif publica primul bilanţ al luptei şi începutului său nou cu Oastea Domnului. Sub titlul „Intraţi în Oastea noastră“, el scria:

De Anul Nou 1923, «Lumina Satelor» a publicat o chemare către cititorii ei… Cititorilor, zicea între altele această chemare, veniţi să facem o intrare creştinească în anul cel nou. Veniţi să facem o hotărâre, o întovărăşire de luptă împotriva păcatelor, să le scoatem din casa şi din traiul nostru şi al vecinilor noştri…

Şi se publica încă o dată cuprinsul Hotărârii de atunci, adăugându-se apoi următoarele: Citeşte în continuare »

Evanghelia de la Ioan 12,1-18

1 Deci, cu şase zile înainte de Paşti, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morţi. 2 Şi I-au făcut acolo cină şi Marta slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce şedeau cu El la masă. 3 Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului. 4 Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis: 5 Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor? 6 Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur şi, având punga, lua din ce se punea în ea. 7 A zis deci Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat. 8 Citeşte în continuare »

A Floriilor

În Ierusalim intrând
călare pe-un măgăruş,
cu mulţimile cântând,
flori pe cale presărând,
crengi şi haine tot ce-având,
toate-n cinstea Ta punând,
când, Iisuse, Tu trecuşi. Citeşte în continuare »

Traian DorzŞi mã duc strãin Iisuse cãlãtor fãrã de cale
biet copil pribeag pe drumuri
neprimit de nime-n lume
sã-mi plâng singur suferinţa,
sã-mi cânt singur marea jale
şi durerea sã mã-ndrume.

Sã iubesc pe cei ce-n mine arunca-vor plini de urã
sã vreau bine la duşmanul
care-mi va sãpa mormântul
sã mã rog şi pentru-acela
ce de mine nu se-ndurã
care-mi va rãpi veşmântul.

Sã nu mã rãzbun pe-acela
ce-mi va face nedreptate
rãul lui întotdeauna eu sã-l rãsplãtesc cu bine
şi sã rãsplãtesc cu bine celui care mã va bate
şi va da cu pietre-n mine. Citeşte în continuare »

10. Drag Ierusalim Ceresc,
încă din drumul spre tine, încă pelerini şi străini fiind prin toate aceste locuri pe unde trecem,
inimile noastre pline de dorul tău îţi urează de bine de departe: Pacea să fie peste tine, drag Ierusalim dorit!

11. Scumpă Cetatea noastră cerească,
suntem încă departe pe drumul spre tine, apropiin-du ne, dar lumina ta cea dulce ne înviorează inimile, ne luminează feţele, ne înlăcrimează privirile.
Dragostea care ne aşteaptă în tine ne umple de nădejde,
îmbrăţişările pe care ni le promiţi tu ne fac să te dorim cu un tot mai mare dor:
Pacea fericită să fie cu tine, drag Ierusalim dorit! Citeşte în continuare »

marturii

din foaia „Lumina Satelor”, anul VII, nr. 15, Sibiu, 8 aprilie, 1928

Praznicul de duminică ne pune stâlpări în mână, ca să prăznuim amintirea acelei zile – cea dintâi şi cea din urmă – în care Mântuitorul S-a lăsat să fie sărbă­torit pe pământ şi a intrat cu triumf în Ierusalim. Ascultaţi duminică la biserică cum spune evanghelia că L-a primit Ierusalimul pe Hristos: „cu stâlpări de finici”, cu cântece de „osana, împăratul lui Israel” şi cu veşminte aşternute în calea Lui.

Creştinilor! Să luăm aminte: împăratul Hristos Se apropie acum şi de Ierusalimul sufletului nostru, Să ieşim şi noi întru întâmpinarea Lui cu flori, cu stâlpări şi cântări de mărire.

Florile sunt semnul curăţeniei şi al frumosului – şi dacă pământul îşi are în tot anul o primăvară care îl curăţă şi îl îmbracă cu fiori curate şi frumoase, şi su­fletul nostru trebuie să‑şi aibă în tot anul o primăvară care să-l cureţe de păcate şi să-l umple cu flori curate şi frumoase. Această primăvară a sufletului este postul acesta de curăţire şi înnoire sufletească, al Învierii Domnului. Citeşte în continuare »

jertfa

din foaia „Lumina Satelor”, anul VII, nr. 15, Sibiu, 8 aprilie, 1928

Ap. Filipeni IV, 4-9; Ev. Ioan XII, 1-18

Arhivă articole pe acest subiect: Citeşte în continuare »

I.T.

din foaia „Lumina Satelor”, anul VII, nr. 15, Sibiu, 8 aprilie, 1928

din vorbirea şi rugăciunea fratelui Traian Dorz
de la adunarea onomastică
a fratelui Popa Petru,

Săucani – 29 iunie 1985

Când iubeşti pe cineva, fiecare cuvânt pe care ţi-l spune şi pe care i-l spui te impresionează, te mişcă, îl preţuieşti, îţi rămâne neuitat. Iar când te desparţi de el, prin credinţă, avem speranţa că nu pe totdeauna ne despărţim, chiar dacă moartea aceasta trecătoare intervine în viaţa noastră şi aduce o despărţire scurtă şi trecătoare între noi. Chiar dacă moartea aceasta, pentru cei necredincioşi, e ceva îngrozitor şi înspăimântător, pentru noi care-L iubim pe Dumnezeu nu este aşa. Noi ştim că moartea aceasta nu e un sfârşit. Moartea aceasta este, pentru noi, o trecere, un prag. Citeşte în continuare »

8. E dureros numai că, în toate vremurile de avânt binecuvântat, puterile potrivnice lui Dumnezeu au intervenit, schimbând de multe ori totul spre rău.
Atunci valul puternic al avântului mulţimilor a fost îndrumat cu vicleşug şi întors tocmai împotriva Binefăcătorului lor, spre propria lor nefericire.

9. Mulţimea are o singură inimă, dar o mie de capete.
Poate fi făcută foarte uşor să simtă la fel, dar foarte greu să gândească la fel… Citeşte în continuare »

Sfântul Luca al Crimeei

Litera omoară, iar duhul dă viaţă”.

Acum prăznuim unul dintre cele mai mari evenimente din viaţa pământească a Domnului nostru Iisus Hristos: intrarea Lui sărbătorească în Ierusalim. În zilele acelea, cetatea era plină cu oameni veniţi de pretutindeni la marea sărbătoare a Paştilor. Ea răsuna de zvonurile privitoare la Marele Proroc şi Făcător de minuni din Nazaret, Ce tocmai săvârşise cea mai mare dintre nenumăratele Sale minuni – învierea lui Lazăr, care zăcuse patru zile în mormânt şi aştepta sosirea Lui şi se pregătea să îl întâmpine sărbătoreşte. Citeşte în continuare »

8 S Pomenirea Sfintilor Apostoli Irodion, Agav si Ruf (Sambata lui Lazar-Pomenirea mortilor)

Noul Testament – Luca 12, 35-59
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 167 şi 168
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 14: Apostolia femeilor

istorioara

din foaia „Lumina Satelor”, anul II, nr. 13, Sibiu, 8 aprilie, 1923

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR