Arhiva pentru marți, 11 aprilie 2017

În sfânta şi marea zi de Marţi, în Săptămâna Patimilor, la Liturghie, s-a auzit glasul Mântuitoru-lui prin taina Sfintei Scripturi, din Evanghelia de la Matei 24, 36-51; 25, 1-46 şi 26, 1 şi 2. Să luăm aminte! Zis-a Domnul către ucenicii Săi:

 „Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi şi venirea Fiului Omului. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.

Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa. Citeşte în continuare »

Noi ştim ce har e mântuirea
şi raiul ei cât e de sus,
şi totuşi ce puţin o cerem
cu lacrimi, cum a zis Iisus!

Iisuse, aprinde
iubirea-Ţi în noi,
spre-a nu ne cuprinde
al lumii noroi.

Noi ştim ce slavă-i ascultarea
şi chipul ei cât de frumos,
şi totuşi ce puţin o facem
smeriţi, cum a făcut Hristos! Citeşte în continuare »

marturie Pr. Iosif Trifa

O tristă mărturisire a Părintelui Iosif Trifa, din foaia „Isus Biruitorul”, anul III (120), nr. 15, Sibiu, 11 aprilie, 1937

Mormant Pr VasileMai presus de toate, Iisus este ceea ce ne spune Scriptura prin graiul Sfântului Ioan Botezătorul: „Mie­lul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii” (In 1, 30). Iisus este Fiul lui Dumnezeu, în Care Tatăl Şi-a pus toată Dragostea Sa (Mt 17, 5). El este „Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu” (Mt 16, 16; In 10, 31). El este Acela care S-a ridicat pe cruce, pentru ca să ne dobândea­scă o mântuire veşnică (In 3, 15). El este Ace­la ale Cărui mâini străpunse de cuie sângerează pentru tine. El este Acela Care ne-a împăcat cu Dumnezeu Tatăl prin scumpă Jertfa Sa (II Cor 5, 18-20). El este Acela în Care „avem răscum­părarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor” (Ef 1, 7). O, scump şi iubit frate… Cunoşti tu pe Iisus în acest fel?

Ah, dacă L-ai cunoaşte cu adevărat, ce feri­cit vei fi!… În sufletul tău va coborî atunci o lumină care-ţi va lumina întreaga viaţă şi te va îndemna cu stăruinţă să rămâi strâns lipit de sânul dulce al Domnului Iisus. Abia atunci vei înţelege cât de mult te iubeşte Dumnezeu şi ce-a făcut El pentru tine. Atunci vei pricepe de ce Iisus S-a dezbrăcat de Slava Sa dumnezeiască şi a venit în lume îmbrăcat în haina umilită a chipului omenesc. În faţa iubirii atât de mari a Domnului Iisus, lacrimile pocăinţei îţi vor curge fără încetare şi nimeni nu te va mai putea dezlipi de Iisus. Acolo-ţi vei vedea toată mulţumirea şi toată fericirea. Citeşte în continuare »

Pr-Iosif - LS 1926

din foaia „Lumina Satelor”, anul V, nr. 16, Sibiu, 11 aprilie, 1926

Traian DorzMi-am ales Calea lui Hristos chiar din clipa când mi s-a arătat prima dată această Cale. Am primit Adevărul Lui chiar în ziua când mi s-a vestit acest Adevăr. Şi mi-am predat Lui inima în întregime, chiar aşa cum mi s-a spus să-L iubesc pe Iisus – cu gândul cel mai sincer şi mai hotărât. Tot ce am întâlnit apoi în viaţa mea, eu am primit sau am respins numai în funcţie de această Cale, de acest Adevăr şi de această Iubire. Citeşte în continuare »

ioan marini

din foaia „Isus Biruitorul”, anul III (120), nr. 15, Sibiu, 11 aprilie, 1937

Fericita mea Nãdejde
Dulce Domnul meu Iubit
ce nãlţimi, ce slãvi, ce haruri
vieţii mele-ai dezvelit!…

Ce oceane de luminã
ce-adâncimi de har mãreţ,
ce trãiri necunoscute
ce nespuse frumuseţi. Citeşte în continuare »

11 M Sf. și Marea Marți; †) Sf. Ier. Calinic de la Cernica, ep. Ramnicului; Sf. Sfinţit Mc. Antipa; Sf. Cuv. Trifina (Denia Sf. și Marii Miercuri) (Numai seara, pâine şi apă)

Noul Testament – Luca 14
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 171 şi 172
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 15: Călătoria la Ierusalim

stropi de ploaie

din foaia „Isus Biruitorul”, anul III (120), nr. 15, Sibiu, 11 aprilie, 1937

Prin însãși viața sa în lumea aceasta, fiecare om este un luptãtor, cãci viața însãși este o luptã, o luptã uneori atît de crîncenã și de grea. Ce luptã grea duce omul uneori pentru cîștigarea culturii, a științei, a pîinii, a slavei lumești, a avuției sau a plãcerilor trecãtoare!

Atît de mulți oameni își dau viața și își vînd sufletul zilnic fãcînd totul pentru dobîndirea lucrului pentru care luptã.
Numai viața atîtor de puțini oameni este o luptã sfîntã și stãruitoare pentru Împãrãția lui Dumnezeu, pentru cauza lui Hristos, pentru mîntuirea sufletului lor și al altora.

Domnul Iisus Hristos a spus: Împãrãția lui Dumnezeu se cucerește prin luptã… Și cine dã nãvalã acela pune mîna pe ea. De aceea toți cei care au dorit sã punã mîna pe Împãrãția lui Dumnezeu au fost niște viteji luptãtori cu pãcatul și cu lumea. Niște stãruitori ostași ai Domnului în lupta binelui împotriva rãului, niște neobosiți nãvãlitori spre cucerirea mîntuirii, a cãror valoare și duratã este veșnicã. Citeşte în continuare »

poezie

din foaia „Isus Biruitorul”, anul III (120), nr. 15, Sibiu, 11 aprilie, 1937

marturie Pr. Iosif Trifa - Copy

din foaia „Isus Biruitorul”, anul III (120), nr. 15, Sibiu, 11 aprilie, 1937

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR