Arhiva pentru marți, 18 aprilie 2017

Slăvit fii Tu, al Bucuriei
Preafericit şi Sfânt Izvor,
ce umpli Cerul şi pământul
de-al dragostei etern fior!
– Slăvit fii Tu, al nostru Unic
şi Fericit Mântuitor!

Slăvit fii Tu de-ntreg pământul
şi-ntregul cerurilor cor,
Tu, Sărbătoarea nesfârşită
a Bucuriei tuturor!
– Slăvit fii Tu, al nostru Veşnic
şi Preaiubit Mântuitor!

Slăvit fii Tu de fiecare
răscumpărat nemuritor,
Tu, Care-l faci să-ajungă-al Slavei
şi-al Cerului moştenitor!
– Slăvit fii Tu, al nostru Dulce
şi Minunat Mântuitor!

Slăvit fii Tu de toţi nuntaşii
cereşti, în vecii Nunţii lor,
Tu, Bucuria cea mai naltă
şi Dorul cel mai arzător!
– Slăvit fii Tu, al nostru Mire
şi Dumnezeu-Mântuitor!

TRAIAN DORZ
din ”Cântări Nemuritoare”, ediţia a II-a
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2014

1. Există un loc al binecuvântării şi un loc al blestemului.
Există un pământ al celor vii şi unul al celor morţi.
Există fii ai învierii şi există fii ai morţii.
Cine ascultă glasul lui Hristos şi vine la El trăieşte pentru viaţă şi moare pentru înviere.
Va veni o zi în care toţi cei îngropaţi în pământul celor vii vor auzi glasul binecuvântat al Celui Veşnic Viu chemându-i la slavă şi ei vor învia, mergând la El.
Aceştia sunt morţii care aud şi văd pe Dumnezeu.
Alege-ţi astăzi partea să fii cu ei, venind la El.

2. Când un păcătos este chemat de nouă ori să se îndrepte, iar el de nouă ori se împotriveşte chemării şi refuză să-L asculte pe Dumnezeu,
aceluia Dumnezeu îi ia pentru totdeauna dorinţa de a se mai îndrepta.
Şi acest om devine un mort înainte de a muri. Citeşte în continuare »

18 M (†) A treia zi de Paști (Drumul spre Emaus); Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul; Sf. Ier. Cosma, Ep. Calcedonului; Sf. Mc Ioan din Ianina

Noul Testament – Luca 19, 1-28
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 183 şi 184
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 16: Leacul dureroasei sfâşieri

 

 

Dintre toate fricile ce bântuie omul, nu doar modern, frica de moarte pare a fi cea mai cutremurătoare. Ca oameni moderni, simțim din plin că, în fond, fundamentele marilor noastre interogări rămân aceleași. Viața și moartea, răutatea celor din jur și boala, sărăcia și războiul nu ne sunt străine. Au câștigat deplin în ultima vreme fricile apocaliptice și adiacentele lor, frica de numere și cipuri, de diavoli închipuiți ori reali, hiperbolizările minciunii și mediocrității, sărăcirea de sensuri ale vieții cotidiene, tot mai săracă în idealuri morale și duhovnicești. Vorbim tot mai mult despre ce mâncăm și ce construim, despre cum ne onorează oamenii sau, pur și simplu, ne este tot mai drag să bârfim și tot mai greu să ne rugăm pentru aproapele. Știrile sunt parte integrantă a culturii. Ziarele, singura cultură imediată, iar prezentatorii TV sunt mai des invitați la mesele noastre decât proprii părinți ori copii. Citeşte în continuare »

Prezenţa ciobănaşului David în casa împăratului Saul, prezenţa poeziei şi a cântării în jurul tronului şi a inimii frământate (şi oare care tron e scutit de duhul frământării şi oare care inimă nu e tulbure azi?) au fost în stare să redea echilibrul pierdut şi dorit vieţii frământate.

Poezia şi cântarea Oastei redau inimii destinderea odihnitoare şi pacea mult dorită.

Şi poezia şi cântarea de la Oaste ar putea, pe lângă câte alte orizonturi de inspiraţii şi realizări divine, să mai rezolve încă mari probleme în viaţa individului, a familiei şi a neamului nostru. Citeşte în continuare »

din vorbirea fratelui Popa Petru (Săucani)
la adunarea de la Săucani – 1981

Dar când au adus-o fariseii pe femeia păcătoasă, oare nu era în dosul lor şarpele? Nu erau aceşti pretinşi sfinţi uneltele diavolului care căutau să omoare? Căci diavolul a fost ucigaş şi mincinos. Ei ziceau: „Acum L-am prins”. Dacă va zice: „N-o omorâţi!”, noi Îl omorâm şi pe El, şi pe ea, că calcă Legea sfântă. Dacă va zice s-o omorâm, Îşi contrazice El învăţătura Sa, căci El a zis: „Fiul Omului a venit să mântuiască pe cei păcătoşi”.

Dar slăvit să fie Iisus Biruitorul, că El a biruit şi nu Şi-a călcat învăţătura Lui şi nici Legea, ci le-a trezit conştiinţa, să-şi vadă păcatele lor. I-a descoperit fiecăruia păcatul lui, ca el să şi-l vadă şi să se pocăiască. Cine descoperă [unora] păcatele altora are acelaşi duh cum au avut fariseii. Iisus nu descoperă păcatele [cuiva] la alţii, ci fiecăruia pe ale lui. Acesta e felul Său! Unde nu e aşa, nu e Hristos, ci e un duh de ghicire, de vrăjitorie, care vrea să-L imite pe Hristos, ca să-i înşele pe cei slabi (Mt 22, 23). Citeşte în continuare »

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR