Arhiva pentru vineri, 5 mai 2017

 

,,Cine este îndrăgostit, acela se grăbeşte să meargă acolo unde speră că se va întâlni cu cel iubit, ori că va primi veste despre el, ori că va da peste cineva care aminteşte de el. Aşa şi aici: cine Îl iubeşte pe Domnul se grăbeşte să meargă la biserica, unde Domnul arată în chip aparte prezenţa Sa, unde credincioşii intră în cea mai apropiată împărtăşire cu sfinţii lui Dumnezeu, ce sunt înfăţişaţi ochilor lor, şi aud cuvântul privitor la El.”( din ,,Dragostea de Dumnezeu ” )

,Celui îndrăgostit nu-i poate ieşi din cap gândul la cel iubit; când este singur, vorbeşte cu el în gând, închipuindu-şi faţa lui cu drag. Aşa şi aici: cine il iubeşte pe Domnul nu se depărtează de gândul la El, şi îndată ce prinde vreo clipă liberă se întoarce către El în cugetul său şi stă de vorbă cu El din inimă, cu căldură.” ( din ,,Dragostea de Dumnezeu ” ) Citeşte în continuare »

din foaia ”Lumina Satelor”, anul VIII, nr. 19, Sibiu, 5 mai, 1929

Aşa ţi-ar spune seara,
de-ai şti s-o înţelegi:
– Curând îţi laşi povara
şi-un alt lăcaş ţi-alegi…

Aşa ţi-ar spune iarba,
de-ar fi să aibă cum:
– Curând soseşte oarba
cosire pentru scrum. Citeşte în continuare »

Ceea ce lipseşte omenirii şi oamenilor de azi e pacea şi bucuria cea adevărată. Vuieşte lumea, vuiesc ţările şi popoarele de frământări, de nemulţumiri, de duşmănii, de necazuri. Şi vuieşte nu numai lumea, ci vuieşte în acest clocot şi viaţa oamenilor.

Ori încotro ne-am întoarce ochii, nu vedem decât certuri, vrajbe, împerecheri şi duşmănii. Nu-i pace în lume, nu-i pace între popoare, nu-i pace prin ţări, nu-i pace prin sate, nu-i pace între vecini, nu-i pace în casele oamenilor şi nu-i pace în sufletul oamenilor. Citeşte în continuare »

din foaia ”Lumina Satelor”, anul VIII, nr. 19, Sibiu, 5 mai, 1929

5 V Sf. M. Mc. Irina; Sf. Mc. Neofit, Gaie şi Gaian (Dezlegare la peşte)

Noul Testament – Ioan 3
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 213 şi 214
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 18: Frumosul an 1930

din foaia ”Lumina Satelor”, anul VIII, nr. 19, Sibiu, 5 mai, 1929

CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR