Arhiva pentru joi, 1 iunie 2017

Noi apariţii editoriale
Seria „Cuvinte confiscate” – documente folosite de Securitate pentru condamnarea fratelui Traian Dorz „la 16 (şaisprezece) ani muncă silnică, 10 (zece) ani degradare civică şi confiscarea totală a averii personale”, volumul 1:

 

Traian Dorz, Cîntarea Cîntărilor (manuscris),

Ed. Oastea Domnului, Sibiu, 2017 Citeşte în continuare »


17. Nu există vrăjmaş care să nu poată fi învins, când dragostea mea e unită cu neprihănirea.

18. Şi dragostea şi credinţa, fără neprihănire, nu pot decât să mi se prăbuşească, nu pot să-mi fie decât nefericite.

19. Orice virtute, care vrea să izbutească în lupta ei, trebuie neapărat să-mi fie unită cu neprihănirea. Să pornească împreună, să lupte împreună, să ajungă împreună cu ea.

20. Până nu poate porni cea de a doua, să nu meargă nici cea dintâi. Să stea împreună până ce vor putea porni împreună, dar să nu se despartă niciodată.
Căci şi plecarea îşi are vremea ei, ca şi ajungerea.

21. Când îi soseşte ceasul său, orice zbor se ia frumos
şi orice sfârşit biruitor aduce două cununi.
22. Dintr-o zi ca asta n-am mai avut cui spune „părinte“. Citeşte în continuare »

Arhivă articole pe acest subiect:
„Fiţi copii…“ „Nu fiţi copii“ – fr. Ioan Marini

Datoria mamelor este să crească copiii lui Dumnezeu – fr. Popa Petru Citeşte în continuare »

Legãmântul nostru trebuie sã fie un hotar de viațã nouã, un început de viațã nouã, un început de creștere în Domnul. Legãmântul cu care intrã cineva în Oastea Domnului este, trebuie sã fie, ziua nașterii lui celei duhovnicești. Începând cu aceastã zi a nașterii, ostașul trebuie sã creascã mereu în Domnul.

Așadar, creșterea cea duhovniceascã cere multe, multe lucruri de seamã. Ce lucru dureros este sã vezi creștini care își închipuie cã pot crește în cele duhovnicești cu câteva cruci aruncate cu grabã seara și dimineața și cu câte un Tatãl nostru spus la repezealã!

Ap. Pavel spune cã omul nostru cel dintâi este din pãmânt, iar omul al doilea este din cer (1 Cor. 15, 47). Ce dureros este sã vezi cum oamenii dau totul pentru omul cel din pãmânt, iar pentru cel din cer dau bucatele cele mai slabe, ca oarecând Cain din Biblie. Citeşte în continuare »

„Aş zice că nu atât ideea unirii Bisericilor este ceea ce poate să câştige spiritele orientale, cât ideea realizării unei atmosfere de bună înţelegere şi dragoste, pregătitoare pentru acţiunea Duhului Sfânt, care va fi adevăratul autor al unirii.”

(Diac. Georgios Ţebnikov)

„A tăinui cuvântul adevărului înseamnă a te lepăda de el. Bine este să trăim în pace cu toţi, dar numai cu aceia care cugetă aceleaşi despre buna credinţă ortodoxă. Şi este mai bine să ne războim atunci când pacea lucrează conglăsuirea către rău.”

(Sf. Maxim Mărturisitorul) Citeşte în continuare »

În general, copiilor le place să participe la slujbele Bisericii şi această atracţie instinctivă pentru şi în interesul slujbelor este fundaţia pe care noi ar trebui să construim educaţia copiilor noştri. Când părinţii se îngrijorează deoarece copiii lor vor obosi din cauza slujbelor lungi şi le pare rău pentru ei, exprimă, de fapt, subconştient, preocuparea lor nu pentru copii, ci pentru ei înşişi. Copiii pătrund mai uşor decât adulţii în lumea ritualului, a simbolismului liturgic. Citeşte în continuare »

1 J Sfantul Iustin Martirul si Filosoful

Noul Testament – Ioan 17
Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 259 şi 260
T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. I – Capitolul 22: Statutele – marea si permanenta primejdie

Aceasta este rugămintea pe care o face orice copil părinţilor şi îndrumătorilor săi, tuturor sfătuitorilor şi învăţătorilor lui.
Şi orice suflet omenesc neştiutor şi însetat de cu¬noaştere,
când vine şi cât umblă pe pământ, se roagă spre toţi:
„Deschideţi-mi, oricine puteţi, porţile neprihănirii.”

12. O, câtă răspundere ar trebui să simţim cu toţii faţă de toţi cei care vin la noi şi – chiar fără să poată grăi – aşteaptă să le deschidem porţile vieţii.
Ci ne roagă, prin toată înfăţişarea lor chinuită de dorul luminii şi lipsită de bucuria ei: Deschideţi-ne porţile neprihănirii!
O, veniţi să le deschidem. Cât mai larg cu putinţă. Citeşte în continuare »

Duhul tău mereu să lupte
din orice-ndoieli să iasă
la credinţa care-i face
toată calea luminoasă.

Gândul tău mereu să lupte
spre-nţelegerea curată
care-n orice-ntunecime
ţinta limpede-i arată. Citeşte în continuare »

din foaia ”Familia creștină”, anul 1, nr. 1, Iunie, 1941

După cum ştim cu toții și anul acesta, în jurul amiezii, între orele 14:00 – 17:00, se va ține în Aula Casei Oastei, Adunarea de Tineret, intrată deja în tradiția marilor adunări ce se desfășoară la Sibiu.

Pentru a vă introduce în atmosfera acestei sărbători, în urma sfătuirii cu tinerii, vă propunem în după-amiaza zilei de sâmbătă 3 iunie, începând cu ora 14:00, o  Adunare de Tineret având ca temă principală cartea Părintelui Iosif Trifa: Ascultarea

Vă așteptăm cu drag „tineri de toate vârstele”!

”S-a vorbit şi se vorbeşte mult despre „ascul­tare”. Puţini înţeleg însă  şi mai puţini trăiesc această ascultare pe care noi o datorăm lui Dum­nezeu şi Cuvântului Său, în primul rând.

Broşura aceasta arată, în legătură cu frământările din ultimul timp, ce este ascultarea, de cine şi cum trebuie să ascultăm, după regula stabilită în Faptele Apostolilor 5, 29.

Predica de faţă e luată dintr-o carte mai mare a Părintelui Iosif, «Frământările de la Oastea Domnului văzute în lumina Bibliei», care se află în pregătire pentru tipar.

 Sibiu, la Rusaliile anului 1938

 I.M.

Cartea are doar 19 pagini, o puteți citi și aici:

din foaia „Lumina Satelor”, anul III, nr. 21, Sibiu, 1 iunie, 1924

iunie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mai   Iul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Colinde
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR