Arhiva pentru luni, 12 iunie 2017

Despre însemnătatea postului, ştim cu toţii. Despre roadele lui, suntem încredinţaţi mulţi… Dar despre felul cum trebuie împlinit postul, ştim încă prea puţin; însă despre fericirea împlinirii acestora cu fapta nu ştim câţi ştim.
Că trebuie să postim toate posturile, asta o ştim cu toţii. Că trebuie să le postim întocmai cum au fost aşe­zate de la început, şi asta o ştim, poate, iar unii o mai şi împlinim, deşi acest lucru nu trebuie să‑l trâmbiţăm, că ştie Domnul Dumnezeu cât poate şi cât face fiecare din împlinirea poruncilor înfrânării… Dar sunt mereu tot mai puţini cei care se mai interesează de asta acum, când lumea face tot ce poate spre a se îmbolnăvi şi a muri cât mai grabnic de îmbuibare şi de desfrâu. Citeşte în continuare »

1. Dulce Prieten al plânsului meu ascuns, nu-mi lăsa inima, prea copleşită de singurătatea ei, să plângă prea mult când este cu Tine.

2. Smulge-mă din negurile mâhnirii trecutului meu şi înalţă-mă în soarele prezentului fericit.

3. Chiar în timpul ploii mele, sparge-mi dintr-o dată zidul norilor mei negri şi fă-mă să văd strălucirea zâmbetului Tău.

4. Atunci stropii ochilor mei vor căpăta strălucirea şi bucuria dulce va lumina dintr-o dată faţa mea.

5. Atunci voi izbucni dintr-o dată în acel fericit râs cu lacrimi, care este cel mai minunat şi neuitat har dintre toate frumuseţile pământului.

6. Cum aş putea să mai plâng eu, când văd faţa Ta preaiubită aplecată peste mine?
7. Când, în lumina ochilor Tăi binecuvântaţi, mă oglindesc ca într-un izvor de munte?

8. Şi când inima Ta dumnezeiască stă atât de aproape aplecată peste inima mea, încât bătăile şi puterea le sunt aceleaşi? Citeşte în continuare »

Cel ce n-a-nvăţat să tacă
nu va şti nici să vorbească,
cel ce n-a-nvăţat să plângă
nu va şti cum să iubească.

Cel ce n-a-nvăţat să rabde
nu va şti nici să vegheze,
cel ce n-a-nvăţat s-asculte
nu va şti cum să lucreze.

Cel ce n-a-nvăţat s-aştepte
nu va şti să biruiască,
cel ce n-a-nvăţat să moară
nu va şti cum să trăiască.

Cel ce n-a-nvăţat să lupte
nu va dobândi cununa,
cel ce n-a-nvăţat să creadă
e pierdut pe totdeauna.

TRAIAN DORZ din ”Cântări Nemuritoare”, ediţia a II-a
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2014

Atunci când vă simţiţi ispitit de păcat, gândiţi-vă îndată că păcatul îl mânie mult pe Domnul, Care urăşte fărădelegea. „Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşti fărădelegea” (Psalmul 5, 4). Ca să înţelegeţi mai bine aceasta, închipuiţi-vă un tată drept, sever, care îşi iubeşte familia, care caută prin toate mijloacele să-şi crească copiii cinstiţi şi cu deprinderi alese şi care doreşte să le răsplătească buna purtare cu bogăţiile sale cele mai mari, pregătite anume pentru ei cu imense strădanii, şi care, cu toate acestea, îşi dă seama, cu o nemărginită amărăciune, că copiii nu răspund iubirii tatălui lor cu propria lor iubire, nu iau în seamă moştenirea pe care le-a pregătit-o tatăl cu atâta dragoste, trăiesc în desfrânare, se îndreaptă orbeşte spre pieire. Căci fiecare păcat înseamnă – luaţi aminte – moarte pentru suflet (Iacov 1, 5 şi celelalte), fiindcă ucide sufletul, ne face robi diavolului, ucigaşi de oameni şi, cu cât stăruim mai mult în păcat, cu atât mai grea ne este întoarcerea la calea cea bună, cu atât mai sigură pieirea. Feriţi-vă, din toată inima, de tot păcatul.

(Sfântul Ioan de Kronstadt)

iunie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mai   Iul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR