Arhiva pentru sâmbătă, 8 iulie 2017

Se împlinesc 30 de ani de când fratele David-Ioan Bălăuță a plecat dintre noi, într-un neuitat 8 iulie 1987. Cu fiecare an ce se adaugă aducerii-aminte, lucrarea lui fără seamăn se conturează a fi tot mai importantă și ni se deslușesc mai limpede gândurile lui misionare. De aceea, numele și activitatea lui devin repere tot mai strălucitoare și necesare Oastei Domnului pentru vremurile din urmă.

Să ne revedem în jurul mormântului său din Valea Arinilor, Moinești, cu evlavioase și folositoare aduceri-aminte, duminică, 9 iulie, curent, la ora 15:00, după slujba îndătinată a parastasului urmând adunarea comemorativă anuală. Slăvit să fie Domnul!

Familia și Ad. Oastei de pe Valea Trotușului și a Tazlăului

În vremea aceea, trecând Iisus în latura Gherghesenilor, L-au întâmpinat pe Dânsul doi îndrăciţi, ieşind din mormânturi, foarte cumpliţi, încât nu putea nimenea să treacă pe calea aceea. Şi iată, au strigai grăind: „Ce este nouă şi Ţie, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme să ne munceşti pe noi?”. Şi era departe de dânşii o turmă mare de porci, păscând. Iar dracii Îl rugau pe El, zicând: „De ce ne goneşti pe noi? Dă-ne voie să ne ducem în turma cea de porci”. Şi a zis lor: „Mergeţi”. Iar ei ieşind, au mers în turma cea de porci şi îndată a sărit toată turma de porci de pe ţărmuri în mare şi s-a înecat în apă. Iar păstorii au fugit şi, intrând în cetate, au spus de toate, şi cele de cei îndrăciţi. Şi iată, toată cetatea a ieşit întru întâmpinarea lui Iisus şi, văzându-L pe Dânsul, L-au rugat ca să treacă din hotarele lor. Şi intrând în corabie, a trecut în cetatea Sa. (Mt 8, 28-34)

Învăţătura evangheliei de duminică este aceasta: Citeşte în continuare »

Să merg mustrat sau bucuros,
de Tine mă voi ţine,
nimic n-am drag, nimic frumos,
Iisuse-aşa ca Tine.

Să-mi fie deal, să-mi fie şes,
zări triste ori senine,
nimic n-am scump, nimic ales,
Iisuse-aşa ca Tine. Citeşte în continuare »

Arhivă articole pe acest subiect:
Dacă e posedat de vreun demon iute alergi la sfinţi, dar dacă e învins de păcate nu faci nimic – Sf. Ioan Gură de Aur

Diavolul îl îndobitoceşte pe om, ca apoi, să se poată aşeza în el ca într-o casă plăcută – Pr. Iosif Trifa

Nu Te duce de la noi! – Poezie de Traian Dorz Citeşte în continuare »

Sf. M. Mc. Procopie şi Sf. Mc. Teodosia, mama sa; † Sf. Mc. Epictet şi Astion

Noul Testament – Fapte 21, 1-16

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 323 şi 324

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II – Capitolul 2: Slăvit să fie Domnul!

Duminica a 5-a după Rusalii

(Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei) 
Matei 8, 28-34; 9, 1

Pericopa evanghelică propusă în această duminică spre lecturare și meditație ne prezintă vindecarea unui demonizat. Minunea este cel mai amplu relatată la Sfântul Evanghelist Marcu, întinzându-se pe nu mai puțin de 20 de versete (Marcu 5, 1-20). Exorcizarea minunată mai este relatată, într-o formă prescurtată, atât la Sfântul Evanghelist Luca (8, 26-37), cât și la Matei, cei doi părând că au procedat la o adevărată calchiere a textului. Citeşte în continuare »

Oricât să ascult Cuvântul
dragostei lui Dumnezeu,
– a mea inimă-nsetată
tot l-ar asculta mereu,
căci în el e luminos
Miezul Harului: Hristos.

Oricât să privesc cuprinsul
cerului nemăsurat,
ochi-mi sunt mereu mai dornici,
duhul, mai nesăturat,
căci în toate-i luminos
Chipul Harului: Hristos.

Oricât să gândesc la multul
şir de mari minuni ştiut,
marginile-s necuprinse,
număru-i necunoscut,
căci prin toate-i luminos
Taina Harului: Hristos. Citeşte în continuare »

Din cartea Părintelui Iosif Trifa, «Ce este Oastea Domnului?», ediţia a VI-a, Sibiu, 1996, de la pagina 194 desprindem câteva precizări, ce reprezintă răspunsul pe care părintele îl dă întrebării din titlul acestei monumentale lucrări:

I – Oastea Domnului este aflarea şi vestirea lui Iisus cel Răstignit

Alfa şi Omega, începutul şi sfârşitul Oastei este Iisus cel Răstignit. N-am făcut absolut nimic cu Oastea până nu am pironit în inima şi în viaţa fiecărui ostaş pe Iisus cel Răstignit. Nu vom avea decât ostaşi de nume şi dezertori, până când nu l-am atras pe fiecare ostaş statornic lângă Crucea lui Iisus cel Răstignit… până nu l-am legat statornic de Crucea Golgotei cu toate legăturile sufletului său şi cu toate legăturile dragostei cereşti. Oastea Domnului este aflarea lui Iisus cel Răstignit. Căci cine L-a aflat pe Iisus cel Răstignit are totul: are dragoste, are răbdare, are smerenie, are bunătate, are bucurie – are viaţă. Dar cine nu L-a aflat cu adevărat, n-are nimic, oricât de mult i s-ar părea lui că are. (…) Citeşte în continuare »

iulie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR