Arhiva pentru vineri, 4 august 2017

1. De fapt, a spune că suntem în Hristos şi că Îl cunoaştem pe El, dar a nu fi una cu fraţii şi cu Lucrarea în care ne a chemat Dumnezeu este o nepotrivire, este o minciună, este o înşelare.
Credem că se înşală amar acei care trăiesc în felul acesta.
Pentru că a fi una cu Hristos în chip desăvârşit şi adevărat înseamnă tot aşa de limpede a căuta cu tot sufletul să fii una şi cu fraţii, care sunt mădularele Lui.
Oricine este despărţit de fraţii între care l a chemat Dumnezeu, acela este un orb sau un nebun, dacă îşi închipuie că poate fi una în Hristos. Citeşte în continuare »

De-ar şti harfa care cântă
ce-nţeles ceresc îi sună
când Hristos i-atinge viersul,
– cum I s-ar lipi-mpreună!

De-ar şti calea cea umblată
cât îi e de sfânt fiorul
ce Hristos i-l dă călcând-o
– cum I-ar săruta piciorul!

De-ar şti inima ce-i starea
veşnic binecuvântată
ce Hristos i-o dă primindu-L
– cum I s-ar deschide toată! Citeşte în continuare »

Din starea fericită a unirii cu Hristos, sufletul credincios nu doreşte nimic mai mult decât ca, la venirea Lui, să fie aflat în starea de curăţie şi de sfinţenie, vrednic de a putea fi aşezat lângă El, la masa fericită şi n cămara nunţii cereşti. Din această stare, sufletul n are altă rugăciune mai fierbinte decât ca această unire pe totdeauna cu Domnul lui, în dragostea sa cerească, să fie cât mai curând şi cât mai fericită.
Credinciosul simte că în lume îl pot pândi şi ispiti multe păcate. De aceea doreşte să se scape din aceste primejdii cât mai repede, spre a fi pe totdeauna numai cu Domnul şi numai cu iubirea. Citeşte în continuare »

1. Zis-a un bătrân: sileşte-te de îţi învaţă şi îţi deprinde inima ta a gândi şi grăi întru sine pentru fiecare frate, zicând: acest frate este cu mult mai cuvios şi mai vrednic de toată cinstea şi lauda, decât mine ticălosul. Şi aşa, încet, încet, îţi vei deprinde inima şi gândul tău a te ocărî şi a te defăima pe tine însuţi a te socoti mai nevrednic, mai ticăit şi mai păcătos decât toţi oamenii. Aşa se va sălăşlui şi va vieţui întru tine Sf. Duh. Iar de te vei socoti mai vrednic de cinste, mai cuvios şi mai bun decât alţi fraţi şi vei începe a ocărî şi a defăima pe alţii, atunci iese şi fuge de la tine darul Duhului lui Dumnezeu şi vine asupra ta duhul spurcăciunii trupeşti şi acela îţi împietreşte inima şi pleacă umilinţa de la tine.

2. Zis-a un bătrân oarecare: nu este mai rău lucru şi mai amar decât deprinderea şi obiceiul rău, că multă vreme, silinţă şi osteneală trebuie unuia ca acela ca să-şi poată tăia şi dezrădăcina obiceiul şi deprinderea lui cea rea. Osteneală au avut mulţi, iar vreme n-au avut, că i-a pripit şi i-a tăiat secera morţii împreună cu obiceiul şi deprinderea lor şi numai însuşi Dumnezeu ştie ce va face cu aceia în ziua judecăţii. Citeşte în continuare »

Cuvântarea preotului Gh. Secaş

 

Acum, când Lucrarea duhovnicească de la Sibiu îşi serbează praznicul de zece ani, îşi îndreaptă privirea cu mulţumire către mitropolitul Nicolae, înţelegătorul, ocrotitorul şi puternicul său sprijinitor. Iar întrucât Părintele Iosif Trifa, urzitorul Oastei Domnului, nu se poate bucura de acest praznic, împreună cu noi, chemăm aici numele său, ru-gându-ne Domnului ca să-l întărească, să-l mângâie şi iarăşi sănătos să-l aducă în fruntea acestei Mişcări.

Pornită împotriva beţiei şi a sudălmilor, ea a crescut în Mişcarea ziditoare de suflete şi îndrumătoare la Evanghelie.

În centrul programului Oastei stă Hristos: noi, împreună cu Apostolul Pavel, zicem: „Iar noi propovăduim pe Iisus Hristos cel Răstignit“. Citeşte în continuare »

4 V Sf. 7 tineri din Efes;
Sf. Mc. Tatuil; Aducerea moaştelor
Sf. Cuv. Mc. Evdochia (Post)

Noul Testament – Romani 15

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 369 şi 370

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 5: Întâia judecată

august, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR