Arhiva pentru duminică, 6 august 2017

Noi, toţi suntem pe pământul acesta trecători. Fiinţa noastră trupească se-nvecheşte şi cortul nostru pământesc se desface. Încetul cu încetul, noi ne ducem, mergând spre locul şi spre lutul din care-am fost făcuţi. Dar omul nostru cel duhovnicesc, fiinţa noastră cea nouă se desăvârşeşte din zi în zi, împărtăşindu-se tot mai îmbelşugat din darurile dragostei lui Iisus, care nu se sfârşesc niciodată, care nu îmbătrânesc niciodată, care nu trec niciodată, ci mereu şi mereu se înnoiesc, trecând de la un rând de oameni la altul, păstrând viaţa cu Hristos mereu tânără, mereu fericită, mereu frumoasă pentru toţi acei care vor veni pe urmele Lui după noi până în veac, precum şi noi am mers pe aceste urme după alţii, care-au fost înaintea noastră. Citeşte în continuare »

12. Tu n-ai voie şi n-ai nevoie să-ţi schimbi cultul, ci să-ţi schimbi inima ta cea rea.
N-ai voie şi n-ai nevoie să-ţi laşi biserica, ci păcatele tale.
N-ai voie şi n-ai nevoie să-ţi schimbi legea ta, ci starea sufletului tău.
N-ai nevoie să-ţi schimbi familia ta duhovnicească şi nici duhul tău cel bun, ci duhul cel rău.
Căci n-ai nevoie de oameni, ci de Hristos.
Fiindcă numai El face un om nou din cel vechi, când vii la El. Citeşte în continuare »

 Acum duminică avem la rând evanghelia de la Matei capitolul 14, versetele 22-34. Este evanghelia când se făcuse furtună în călătoria aposto­lilor cu corabia şi Iisus li S-a arătat umblând pe apă. Apostolii s-au speriat văzându-L, dar El i-a liniştit şi l-a chemat pe Petru să vină la El peste valuri, iar când a început a se cufunda, l-a mustrat blând: „Puţin credinciosule, de ce te-ai îndoit?”… Şi „a poruncit vântului să tacă” şi furtuna îndată a încetat. Citeşte în continuare »

Unul dintre fraţi…

 

Când ne-a strâns mâna moş Bucur din Răşinari, i-am simţit inima în palmă. Tremura înfiorată de fiorul sfânt mâna lui, în mâna noastră. Şi ochii lui lăsau să se desprindă, peste barba lui patriarhală, boabe scânteietoare de rouă duhovnicească.

– Am o rugăminte: să treceţi şi pe la mine în drumul acesta.

Şi am trecut zeci de fraţi pe la vatra lui de gospodar. Ne-au îmbiat cu fel de fel de bunătăţi, el şi băbuţa lui dornică de oaspeţi. Nu se mai isprăveau bunătăţile de pe mesele întinse în toate odăile. Şi ulciorul de apă limpede, ca şi inima bătrânilor, mergea împreună cu cana din mână în mână. Citeşte în continuare »

O, cerule-nstelat, ce tainic
mărturiseşti pe Dumnezeu
a’ Cărui frumuseţi şi-ntinderi
le-arăţi şi le ascunzi mereu!

O, soare strălucit şi falnic,
ce minunat mărturiseşti
pe-Acel al Cărui chip şi zâmbet,
şi dragoste, şi milă eşti!

O, munţi înalţi, cât de puternic
şi de măreţ mărturisiţi
pe Dumnezeu, de-a Cărui Mână
şi-nţelepciune-aţi fost zidiţi! Citeşte în continuare »

11. Un frate oarecare trăia la Ierusalim în muntele Eleonului şi odată a mers în sfânta Cetate şi ducându-se la stăpânul şi judecătorul cetăţii, şi-a mărturisit faptele şi răutăţile sale înaintea acestuia şi a supuşilor lui, rugându-se foarte, să-l pedepsească după lege, pentru răutăţile lui. Stăpânul cetăţii, socotind în sine, i-a zis: omule, de vreme ce tu însuţi îţi mărturiseşti faptele şi răutăţile tale, poate că Dumnezeu te-a iertat şi pentru aceea eu nu îndrăznesc să te judec şi să te pedepsesc pentru acele fapte pe care tu însuţi de bunăvoie le mărturiseşti; că acea judecată nu este a noastră ci a lui Dumnezeu. Mergi, deci, omule, la locul tău şi îţi păzeşte tăcerea şi rugăciunea. Citeşte în continuare »

6 D (†) Schimbarea la Faţă a Domnului (Pobrejenia) (Dezlegare la peşte)
Duminica a IX-a după Rusalii
(a Sf. Părinți de la primele șase Sinoade Ecumenice;
Umblarea pe mare – potolirea furtunii);
Ap. II Petru I, 10-17;
I Corinteni III, 9-17;
Ev. Matei XVII, 1-9;
Matei XIV, 22-34

Ca să dea o nouă dovadă a Dumne­zeirii Sale, şi pentru ca să întărească în credinţa pe ucenici, Mântuitorul ia cu Sine pe Petru, Iacov şi Ioan, cei mai pregătiţi sufleteşte de a pricepe arătările cereşti, şi se suie în munte să se roage. Citeşte în continuare »

august, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Colinde
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR