Arhiva pentru luni, 7 august 2017

În ziua de Sfântul Ilie, Oastea Domnului din Bucureşti, în secţii unite, cheamă la o adunare frăţească pe ostaşii Domnului din împrejurimi – înţelegem, din jud. Ilfov şi din cele vecine. Vrem să ne cunoaştem în Domnul. Va fi o zi de concentrare duhovnicească. Am ales ziua Sfântului Ilie, pentru a arăta cum înţelegem noi, ostaşii, să prăznuim pe aleşii Domnului din veac.

Dimineaţa, fraţii iau parte la slujba Sfintei Liturghii, la bisericile «Sfânta Treime» din Ghencea (pr. Vasile Ouatu) şi «Kalinderul» str. Doamnei (pr. Arhim. Iuliu Scriban). La Ghencea (Calea 13 Septembrie Nr. 211) va avea loc şi solemnitatea legământului celor pregătiţi pentru ostăşia Domnului. Citeşte în continuare »

Solomon a fost un rege paşnic, blând şi înţelept. Sub conducerea lui, regatul a înflorit şi s-a construit măreţul Templu din Ierusalim; dar propriile sale patimi trupeşti, nici el n-a izbutit să le stăpânească. Era căutat şi privit cu admiraţie de toate neamurile, pentru strălucirea, bogăţia şi înţelepciunea lui; a lăsat scrieri inspirate, de o mare frumuseţe şi profunzime; însă via­ţa sa intimă nu era după voia Domnului. Citeşte în continuare »

Iubire-arată-mi totdeauna
cum să-L slujesc pe Dumnezeu
cu tot ce am, în orice vreme,
smerit şi-ascultător mereu.

Căci numai Tu cu-adevărat
mă-ndrumi şi mă păzeşti curat.

Iubire, spune-mi totdeauna
cum trebuie să fiu cu toţi,
cum trebuie să-i caut pe oameni,
cum trebuie să-i văd pe soţi.

Iubire-ndrumă-mi totdeauna
cuvântul şi tăcerea mea,
ca adevărul să lucească
atât din el, cât şi din ea.

Iubire, fii-mi totdeauna
măsura-n care să-mpărţesc
avutul inimii şi-al mâinii
acelor care mi-l râvnesc. Citeşte în continuare »

„Sângele lui Iisus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat“ (I Ioan 1, 7).

Mă uit la tine… Tu eşti oare?…
Ţi-e haina plină de pământ,
Ţi-e sufletul mânjit şi frânt;
De-abia poţi merge pe picioare…
Mă uit la tine… şi mă doare
Că viaţa prea e trecătoare
Şi prea-i murdar al tău veşmânt… Citeşte în continuare »

16. Zis-a un bătrân: şezând cu tăcere în chilia ta, să ai pururea pe Dumnezeu în gândul tău şi leapădă de la sufletul tău tot păcatul şi toată răutatea şi fărădelegea şi se va sălăşlui în tine frica lui Dumnezeu.

17. Zis-a un bătrân: cel ce are frica de Dumnezeu, acela are o vistierie plină de toate bunătăţile, pentru că frica de Dumnezeu păzeşte pe om de tot păcatul.

18. Un bătrân oarecare a şezut în singurătate, în chilia sa, şaizeci de ani şi niciodată nu şi-a smintit pocăinţa şi pururea zicea: fiilor, această puţină viaţă, numai pentru pocăinţă ne-a dat-o Domnul Dumnezeu şi de vom pierde această puţină vreme ce-o avem pentru pocăinţă, trăind în păcate fără de pocăinţă şi în răutăţi, mult o vom căuta şi vom dori această vreme şi nu vom găsi-o. Citeşte în continuare »

O mărturisire a unui preot din Bucovina

către Părintele Iosif

 

Ne chemaţi pe noi, ostaşii Domnului, din toate unghiurile ţării, la Sibiu, să luăm parte, în zilele de sărbătoare a Pogorârii Duhului Sfânt, la marea sărbătoare a Oastei. Oare se poate o altă chemare mai frumoasă, care să trezească în inimile şi sufletele noastre mai multă bucurie şi însufleţire şi un dor mai fierbinte de a urma aceste chemări, ca chemarea grupării centrale? Eu nu cred ca acela care a pătruns în ideile Oastei Domnului să nu dorească a vedea şi a vorbi cu aceia care au dat fiinţă acestei Mişcări şi care au muncit şi au adus jertfe mari pentru răspândirea ideilor ei. Acum, dacă nu putem veni şi noi acolo, daţi-ne voie, iubite Părinte Trifa, ca măcar să vă aducem la cunoştinţă simţămintele noastre de care suntem pătrunşi în ceasurile şi momentele cele pline de înălţare sufletească. Citeşte în continuare »

7 L †) Sf. Cuv. Teodora de la Sihla;
Sf. Cuv. Mc. Dometie Persul;
Sf. Ier. Narcis, arhiepiscopul Ierusalimului;
Sf. Irina împarateasa (Post)

Noul Testament – 1 Corinteni

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 373 şi 374

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 5: Întâia judecată

august, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR