Arhiva pentru marți, 8 august 2017

Cu Sfântul Ioan Botezătorul s-a încheiat lunga perioadă de pregătire pentru primirea Izbăvitorului, Răsăritul-Cel de Sus, care va mântui pe poporul Său din întuneric şi din umbra morţii. Fiul preotului Zaharia a făcut legătura dintre Vechiul şi Noul Legământ. El s-a născut din femeie şi sămânţă bărbătească, dar încă din pântecele mamei sale a fost plin de Duh Sfânt. La vârsta când încep să apară colţii viitoarelor patimi, Ioan s-a retras în pustie, trăind o viaţă ascetică, în post şi rugăciune. Se hrănea doar cu lăcuste, rădăcini şi miere sălbatică; dormea sub cerul liber, îndurând arşiţa şi gerul vremilor şi purtând îmbrăcăminte sumară, din păr aspru de cămilă, fiind încins cu o centură de piele. Citeşte în continuare »

În toate privinţele, Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, prin viaţa Lui şi prin Cuvântul Său dat nouă pe pământ, ne este o pildă pe care avem porunca şi datoria – şi trebuie să avem şi dorinţa – de-a o urma. La El trebuie să privim neîncetat fiecare dintre noi, cei care dorim să fim ai Lui cu adevărat şi să trăim o viaţă plăcută Lui. Şi de la El trebuie să învăţăm fiecare cum trebuie să-L iubim pe Dumnezeu, Tatăl nostru, şi cum trebuie să fim faţă de oameni, semenii noştri. Ca El trebuie să facem şi noi, în umblarea scurtei noastre vieţi pe acest pământ. De la El să învăţăm mila, de la El binefacerea, de la El rugăciunea, de la El răbdarea, de la El blândeţea şi ascultarea. Căci ferice de ucenicul care L urmează pe Domnul său în toate lucrurile aici pe pământ. El va fi lângă Domnul său şi acolo Sus, în răsplata cerească. Citeşte în continuare »

«Cine iubeşte pe tată ori pe mamă
mai mult decât pe Mine
nu este vrednic de Mine…»
(Matei 10, 37).

Îţi ştiu, îţi cunosc îndoiala:
Ai vrea şi n-ai vrea să faci şcoala…

Ţi-e inima, încă, acasă.
Plăcerile-n iureş te-apasă
Şi carnea-ţi robeşte fiinţa.
Vândut-ai, pe fleacuri, credinţa.
Nu vrei să te dărui în totul,
Să treci Veşnicia de-a-notul.
Eşti palid. Ţi-e sabia ruptă.
Doi oameni, în tine, se luptă. Citeşte în continuare »

21. Zis-a iarăşi: de sunt morminte cu oase de oameni, aproape de locul în care trăieşti, mergi adeseori acolo şi deschizând mormintele, vezi pe cei ce zac acolo, gândeşte-te şi-ţi adu aminte că şi tu peste puţină vreme aşa vei fi, şi aceasta mai ales atunci când te supără gândurile cele spurcate trupeşti.

22. Zis-a iarăşi: de vei auzi că o să se pristăvească vreunul din fraţi către Domnul, mergi şi fii lângă dânsul în acea zi şi vezi cum se desparte sufletul de ticălosul trup. De-ţi va zice cineva să te rogi lui Dumnezeu pentru dânsul, răspunde-i aşa: Domnul Dumnezeu, frate, pentru rugăciunile sfinţilor părinţilor noştri, să ne miluiască pe mine şi pe tine, după voia Lui! Citeşte în continuare »

Telegrama către Părintele Iosif

 

Adunarea sărbătorească de concentrare a Oastei Domnului, din Capitală, trăind clipe de sacre bucurii pe «Carmelul» duhovnicesc – unde idoleştile întinări au fost arse pe rugul de foc al Cuvântului şi rugăciunii – şi hotărâri de viaţă cu Dumnezeu, izbucnite din inimile predate Lui, îţi trimite dor înaripat de revedere pe fronturile de luptă!

Preşedinte, Arhim. Scriban

 

Una dintre surorile martire este sora noastră Ana de la Ghencea.

Pr. Vasile ne spune: sora aceasta este un suflet total predat Domnului. Suferă pentru aceasta, suferă nespus de mult, suferă înjurături, bătăi, schingiuiri de la bărbatul ei – un gadarean al zilelor noastre. Întărâtat uneori şi de alţii, o bate în stradă, în casă, în fabrică – unde apucă. Iar ea tace, rabdă, răspunde cu blândeţe. Este o vrednică ostaşă a lui Iisus.

Şi până la urmă a câştigat, pentru Dumnezeu, toată casa ei. Citeşte în continuare »

8 M Sf. Emilian Mărt. Ep. Cizicului;
Sf. Miron, Ep. Cretei (Post)

Noul Testament – 1 Corinteni 1

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 375 şi 376

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 5: Întâia judecată

Mărire veşnică Răbdării
de ne-nţeles şi necuprins,
adusă Jertfă ascultării
pe-al Crucii Rug de jar aprins!

Mărire veşnică Răbdării
ce poate suferi atât
al hulelor şi-al lepădării
păcat demonic şi urât!

Mărire veşnică Răbdării
ce-aşteaptă până la sfârşit
să-ntoarcă fiul neascultării
înlăcrimat şi înnoit! Citeşte în continuare »

august, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR