Arhiva pentru luni, 4 septembrie 2017

O scrisoare-document

 

Înalt Prea Sfinţite Stăpâne!

Am trecut printr-o nespus de grea încercare… pe la Paşti, eram numai o umbră de om. Singura mea preocupare era cum aş putea scăpa viu acasă. De două ori am voit să plec, dar n-a fost cu putinţă… ţin însă să spun că, alături de boală, m-a durut foarte mult şi un lucru. Făcusem prin pr. Secaş o rugare, privitor la datoria ce o avem la tipografia Arhidiecezană… mi s-a răspuns însă categoric că nu se acceptă rugare şi am primit în acest scop, de la Consistor, o invitaţie să plătesc datoria plus o camătă de 109.000 lei, altcum voi fi dat în judecată. După un capital de 100.000 lei, mi se cerea camătă de 109.000 lei. Iar această invitare mi-a venit tocmai la timp. La Paşti, când eram la hotar între a rămâne sau a pleca din lume. A fost pentru mine o lovitură grea care mi-a agravat şi ea boala. A fost pentru mine o lecţie care îmi va rămâne pentru întreg restul vieţii. Nu m-a cruţat nici la Geoagiu şi nu m-a cruţat nici aici! Şi eu cred că nu meritam acest vitreg tratament. Desigur 100.000 lei e o datorie respectabilă, dar totuşi – în raport cu milioanele pe care le-am trecut prin tipografia Arhidiecezană – nu e o sumă prea mare. Şi apoi, să mi se ceară o camătă de 109.000 lei după această datorie. Citeşte în continuare »

În cetatea Simeriei a înflorit un nou dor…
Un dor crescut din lacrimi după sora LILI TOŞCUŢĂ

În  dimineaţa zilei de o3/09/2017, la doar 43 de ani, sora noastră a fost chemat Acasă!

Un gând pios și o tristețe fără margini…o rugăciune pentru sufletul unui Om deosebit.
Un gând de mângâiere şi alinare pentru cei ce rămân, soțul și fiica, Andrei Toscuţa și Teodora.
Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit-o chiar și pentru un timp atât de scurt, pe Lili,…și poate, poate că vom învăța să prețuim mai mult astfel de oameni, câtă vreme îi avem printre noi.

Lili a fost un om frumos cu un optimism şi o atitudine pozitivă ce-ţi aducea mereu aminte de Hristos!
Acum s-a dus la Cel care a fost mereu tăria şi refugiul ei în suferinţă.

La revedere, Lili! Dumnezeu să te odihnească printre îngerii lui!
Mergi în pace Lili dragă şi te revedem la rândul nostru sau la Învierea de apoi!

 

Astăzi, 4 septembrie, ora 12, trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica Ortodoxă de la Şoseaua Naţională din Simeria, unde va avea loc slujba şi adunarea de priveghere, începând cu ora 18.30, astăzi şi mâine.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 6 septembrie.

6. Un frate l-a întrebat pe un părinte oarecare, zicând: pentru ce, părinte, acum fraţii care se ostenesc prin pustie şi prin mânăstiri, nu pot câştiga darurile lui Dumnezeu precum câştigau părinţii cei de demult? Răspuns-a lui bătrânul, zicând: fiule, părinţii cei de demult aveau dragostea frăţească cea desăvârşită şi fiecare ridica în sus, spre cer, pe fratele său. Acum, fiindcă s-a stins dragostea între preoţi fiecare îl trage în jos pe fratele său, şi pentru aceea nu câştigă fraţii noştri darul lui Dumnezeu ca părinţii cei de demult. Citeşte în continuare »

De la Creaţie şi până la Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, nimic nou nu s-a petrecut în universul văzut; întreaga făptură a fost marcată şi s-a cutremurat de urmările neascultării şi ale păcatului săvârşit în grădina Edenului. Toţi oamenii s-au născut din pofta şi plăcerea împreunării sexuale, prin zămislire cu sămânţă bărbă­tească, şi toţi au purtat pecetea şi consecinţele păcatului. Nici unul dintre ei n-ar fi reuşit să refacă legătura şi comuniunea cu Ziditorul, pentru că nici unul n-a fost perfect neprihănit, ci toţi erau robi legii păcatului. Citeşte în continuare »

Alege bine drumul pe care vrei să mergi,
c-apoi mereu mai grabnic te pomeneşti c-alergi
şi nici nu ştii, în urmă, pe calea ce-ai deschis
pe câţi îi duci cu tine spre iad sau paradis.

Alege drumul bine,
căci mulţi mai merg cu tine
pe calea ce-ai deschis
spre iad sau paradis.

Citeşte în continuare »

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR