Arhiva pentru joi, 14 septembrie 2017

Fiule!
Ostaşule!
Cititorule!

Nu uita că poruncile şi legămintele pot rodi numai prin Jertfa Crucii de pe Golgota!

Creştinismul nu stă atât din „porunci” şi „oprelişti”, ci stă din darul şi puterea ce ni s-au dat şi ni se dau prin sângele vărsat pe crucea Golgotei.

Cum spunea Apostolul Pavel. Creştinismul e dar, nu lege, căci altcum Darul (harul) n-ar mai fi Dar şi Hristos a murit în zadar (Rom. 11, 6 şi Gal. 2,21).

Citeşte în continuare »

 

14 J  (†) Înălţarea Sf. Cruci (Dezlegare la ulei şi vin)

Noul Testament – Galateni 4

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 439  si 440

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 9: In vremea aceea

Vino-mi, lacrimă fierbinte,
şi revarsă-te la Cruce
în simţiri cum ştii mai sfinte
şi-n sărut cum ştii mai dulce.
Căci pe Crucea Pătimirii,
Dragostea se răstigneşte,
Preţul Jertfei, Preţul Jertfei Ispăşirii
dându-ni-l, dându-ni-l dumnezeieşte.

Vino-mi, sfântă rugăciune,
prăbuşeşte-te la Cruce
şi cum ştii mai tainic pune
legământul cel mai dulce,
să-I predăm viaţa toată
dragostei nemărginite
ce-Şi dă Jertfa, ce-Şi dă Jertfa-nsângerată,
Preţul vinii, Preţul vinii ispăşite.

Citeşte în continuare »

10. Privind la Neînţeleasa şi Nesfârşita Iubire a lui Hristos, plină de atâta bunătate pe care nimeni n-o poate înţelege,
– cu bucurie şi cu lacrimi ne închinăm, predându-I Lui inima noastră în totul şi pe totdeauna, şoptind recu-noscători: Slavă veşnică Ţie, Nemărginit de Bun şi Iu-bitor Dumnezeul nostru, slavă Ţie! Citeşte în continuare »

1. O, suflete al meu, iată, priveşte la Crucea Mântuitoare a Domnului tău Iisus Hristos, de pe Golgota pătimirii Lui,
priveşte la Sângele Lui Scump,
priveşte la lacrimile Lui pentru tine şi mântuirea ta!
Apoi priveşte la tot ce ţi a făcut dragostea Lui, neîn¬cetat, până astăzi…
…şi apoi vezi şi spune, şi simte, dacă vei putea bănui măcar vreodată cât de mult te a putut şi te poate El iubi pe tine? Citeşte în continuare »

În Ziua Crucii, 14 septembrie, 1986, mă găseam la fratele Moise din Arad, în drumul de la unii fraţi spre alţii… Mă simţeam mai rău încă de mai înainte cu câteva zile, în urma prea marilor eforturi şi oboseli pe drumuri, prin frig şi înghesuială, după multe nopţi nedormite şi lungi stări de vorbă pentru aplanarea frământărilor şi a neînţelegerilor care bântuiau încă în unele părţi. Şi pentru deplina armonie de care aveam nevoie cât mai urgent.

Dar în noaptea şi în dimineaţa acestei zile mi-a fost foarte rău. O criză îndelungată de inimă m-a ţinut tot timpul în sufocări, palpitaţii şi ameţeli. Când voiam să mă ridic din pat, mă clătinam gata să cad în toate părţile. Capul mă durea şi îmi vuia puternic. Un ţiuit metalic strident îmi asurzea urechile… Eram ca un om mort de beat care nu se mai poate ţine pe picioarele lui – aşa cum mă simţeam în ultimele zile în închisoarea de la Satu Mare. Nu ştiam cum să fac să nu-i alarmez pe cei din casă. Simţeam că trebuie să mor – şi grija că Lucrarea Domnului rămâne într-o stare de mare încurcătură atât înăuntru, cât şi în afară mă neliniştea mai mult ca orice altă grijă. Poate că frământarea mea era atunci o dovadă de necredinţă din partea mea, o îngrijorare firească, lumească, trupească. Şi un semn de prea puţină încredere din partea mea în purtarea de grijă a Domnului faţa de Lucrarea care Îi poartă numele. Citeşte în continuare »

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR