Arhiva pentru marți, 19 septembrie 2017

 

19 M Sf. Mc.  Trofim, Savatie și Dorimedont

Noul Testament – Efeseni 2

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 447  si 448

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 10: Pe drumul crucii

Tot mai rar auzi Cuvântul
cel curat şi credincios
ce cuprinde adevărul
sfânt, cum l-a lăsat Hristos.

Tot mai rar îi vezi pe oameni
preţuind ce-i luminos
şi-nsetând de curăţia
umbletului cu Hristos.

Tot mai rari sunt credincioşii
ce, cu duh adânc pios,
gustă şi trăiesc minunea
părtăşiei cu Hristos. Citeşte în continuare »

11. Alt frate şedea singur, aparte, în mânăstirea Monidriilor zicând această rugăciune neîncetat către Dumnezeu: Doamne, nu mă tem de Tine! Pentru aceasta, trimite-mi săgeată de fulger, sau alt chin, sau boală, sau drac, ca aşa măcar sufletul meu cel împietrit să capete frică! Rugându-se iarăşi, zicea: Ştiu că multe am greşit Ţie, Stăpâne, şi nenumărate sunt greşelile mele. Pentru aceea nu îndrăznesc să zic să mă ierţi, ci de se poate, pentru îndurările Tale, iartă-mă! Iar de nu se poate, pedepseşte-mă aici şi nu mă pedepsi acolo! Citeşte în continuare »

  1. O vorbire de despărţire la adunarea din Sibiu

 

Iubiţii mei fraţi! Cu o veste nu prea bună am venit azi, aici, între voi. Pentru căutarea sănătăţii, trebuie să plec iarăşi dintre voi. Şi, de data asta, trebuie să plec mai departe.

Trebuie să plec în străinătate.

Folosesc cuvântul „străinătate“ în felul lumii, pentru că în „străinătate“ suntem şi aici, „acasă“, cum se zice. Toţi suntem nişte călători şi străini pe acest pământ. „Cetăţenia noastră este în ceruri“ (Filipeni 3, 20). E vorba numai despre o distanţă geografică ce se măreşte între mine şi voi. Dar oricât de mare ar fi această distanţă, ea nu ne poate despărţi sufleteşte. Slăvit să fie Domnul, Care ne-a întâlnit într-o dragoste şi frăţie pe care nici distanţele, „nici sabia, nici moartea, nici viaţa“ nu le pot frânge (Rom. 8, 38).

Şi totuşi mă gândesc cu duioşie la despărţirea noastră. Îmi vine în gând duioasa despărţire de la Milet, când Apostolul Pavel s-a despărţit de fraţii lui, cu lacrimi multe, multe (Fapte 20, 17-38). Citeşte în continuare »

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Colinde
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR