Arhiva pentru marți, 3 octombrie 2017

3 M Sf. Sfinţit Mc. Dionisie Areopagitul; Sf. Mc. Teoctist

Noul Testament – Coloseni 4

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 471 si 472

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 11: Răscrucea Iisus

O singură iubire-i mare
aproape ca a lui Hristos,
iubirea mamei, care are
acelaşi duh şi chip frumos;
– cinstiţi iubirea-nlăcrimată
a mamei care v-a născut,
punând pe faţa ei curată
cel mai duios şi drag sărut!

Mamă, mamă, mamă,
scump şi drag cuvânt,
binecuvântată, binecuvântată
fii – din cerul sfânt…

Citeşte în continuare »

„Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum strânge găina puii sub aripile ei şi n-aţi vrut!

Iată că vi se lasă casa pustie…“ (Matei 23, 37-38).

 

Psalmistul David s-a legat cu blestem, zicând:

„Dacă te voi uita, Ierusalime, să-şi uite dreapta mea destoinicia ei! Să mi se lipească limba de cerul gurii, dacă nu-mi voi aduce aminte de tine, dacă nu-mi voi face din Ierusalim culmea bucuriei mele!“ (Psalm 137, 5-6).

Pe parcursul istoriei, Ierusalimul totuşi a fost uitat, nemaiconstituind pentru nimeni o pricină de bucurie sau cântec, ba din contră, de mari şi amare dureri. Fiindcă el ucisese nu numai pe proorocii lui Dumnezeu, ci şi pe Fiul Lui. Citeşte în continuare »

11. Povestit-au unii că în muntele lui Antonie şedeau şapte fraţi şi pe vremea curmalelor păzeau pe rând, să alunge păsările. Şi era acolo un bătrân, care când îi venea ziua, striga: fugiţi de aici, gândurile mele cele dinăuntru şi păsările cele din afară.

12. Povestesc unii despre un bătrân, că trăgea să moară în Schit şi i-au înconjurat fraţii patul şi iertându-l, au început să plângă. Iar el deschizându-şi ochii, a râs, şi iarăşi a râs. A râs şi a treia oară. Şi l-au rugat fraţii, grăind: ce este, părinte, că noi plângem şi tu râzi? El le-a răspuns: râdeam pentru că vă temeţi toţi de moarte şi am mai râs pentru că nu sunteţi gata. A treia oară am râs că de la osteneală merg la odihnă. Şi îndată a adormit bătrânul. Citeşte în continuare »

din vorbirea fratelui Traian Dorz
de la adunarea din a doua seară de priveghere
a fratelui Popa Petru

Ce fericit este un suflet pentru care toţi oamenii se roagă şi despre care toţi oamenii îşi amintesc cu mângâiere, cu bucurie, cu duioşie şi cu iubire că l-au cunoscut!

Ce nenorocire trebuie să fie şi pe pământ, şi sub pământ pentru acei oameni de care toată lumea doreşte să se ferească, să scape, să fugă; care niciodată n-au făcut bine nimănui; de care li-e groază la toţi oamenii şi de care s-ar bucura toţi să afle că au murit!

Pentru un om bun, toţi se roagă să trăiască, fiindcă oameni buni sunt foarte puţini. Din ce trece vremea, sunt tot mai puţini oameni buni. De aceea sunt atât de mult doriţi şi de aceea ne rugăm atât de mult lui Dumnezeu pentru fericirea şi viaţa lor îndelungată. Citeşte în continuare »

Iacob – fratele Domnului

 

Sfântul Apostol Iacob, fratele Domnului, „stâlp al Bisericii” şi primul episcop al Ierusalimului, sublinia în epistola sa importanţa faptelor bune izvorâte din credinţă curată. Tot el ne îndeamnă să ne bucurăm atunci când apar în viaţa noastră încercări şi ispite, din care avem prilejul să ne verificăm credinţa şi răbdarea; dar nimeni să nu creadă că ispita vine de la Dumnezeu, „ci fiecare este ispitit de propria sa poftă atunci când este atras şi momit de ea. Apoi pofta, zămislind, naşte păcat; iar păcatul, odată săvârşit, odrăsleşte moarte” (Iac. 1, 14-15). Chiar originea războaielor, a neînţelegerilor şi a luptelor dintre oameni apare tot „din poftele voastre care vi se războiesc în mădulare” (Iac. 4, 1).

va urma

Prof. Ion Lazăr
din ”PEDEAPSA NEASCULTĂRII”
sau Păcatul strămoşesc oglindit în stihia plăcerii sexuale
Ediţia a II-a,revăzută şi adăugită
Editura «Oastea Domnului» Sibiu, 2009

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep   Noi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR