Arhiva pentru miercuri, 4 octombrie 2017

Tit lângă crucea Părintelui Iosif – 1945

Sibiul va deveni „Ierusalim“!

Din depărtări de sute de kilometri, vor veni suflete dornice să-l vadă şi să-l cunoască pe binefăcătorul lor. Unii dintre cei lipsiţi de mijloace materiale veneau chiar şi pe jos; alţii îşi vindeau din puţinele lor bunuri, ca acel ţăran care şi-a vândut văcuţa pentru a putea ajunge la Sibiu.

Fiind pătruns de duhul smerit al ascultării de Hristos, dorea ca asupra tuturor să imprime o deplină ascultare faţă de Evanghelie. Văzând în aceasta singura soluţie pentru rezolvarea marilor probleme care frământau aceste vremuri, dorea ca la Crucea Mântuitorului să cheme şi să-i întâlnească pe toţi fiii acestui neam şi aici să se înfrăţească şi să se îmbrăţişeze, în interiorul – nu în afara – strămoşeştilor aşezăminte.

Poporul şi cei mulţi l-au înţeles.

Dar de unde să poată fi înţeles şi de cei mari ai vremii lui, dacă Mântuitorul Însuşi nu a aflat la ei înţelegere? Citeşte în continuare »

1. Un frate a zis unui bătrân: nu văd nici un bine înaintea mea. I-a răspuns bătrânul: tu eşti cu patru uşi iar cel ce voieşte va intra şi va ieşi prin tine şi tu nu pricepi. Însă de te vei scula şi vei închide uşile şi nu vei lăsa să intre prin ele gândurile cele rele, atunci le vei vedea afară stând şi luptându-se cu tine.

2. Şi iarăşi a fost întrebat: pentru ce mă trândăvesc adeseori? Şi i-a răspuns: pentru că n-ai înştiinţat încă starea ta. Citeşte în continuare »

din vorbirea fratelui Traian Dorz
de la adunarea din a doua seară de priveghere
a fratelui Popa Petru

Au fost odată doi oameni pe pământ. Nu e pildă întâmplarea cu bogatul nemilostiv şi cu săracul Lazăr. E o întâmplare adevărată. Dacă Lazăr cel lepros şi plin de bube avea un nume, şi bogatul cel nemilostiv avea un nume. A murit săracul şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam, în Împărăţia lui Dumnezeu. A murit şi bogatul, spune Evanghelia; căci şi bogaţii mor. Şi pentru cei cărora le merge greu şi care sunt numai necăjiţi şi chinuiţi în toată existenţa de pe pământ, vine odată ziua când îi uşurează Dumnezeu de toată munca şi osteneala, şi alergarea şi-i duce la odihna Lui cerească. Citeşte în continuare »

4 M Sf. Mc. Ierotei, Ep. Atenei; Sf. Mc. Domnina, Audact şi Calistena (Post)

Noul Testament – 1 Tesaloniceni 1

Pr. Iosif Trifa / 600 istorioare religioase – istorioara nr. 473 si 474

T. Dorz / Istoria unei jertfe vol. II
– Capitolul 11: Răscrucea Iisus

Cel ce bate-n uşa ta
este Domnul, – nu uita;
scoală şi deschide-I Lui
inima ca nimănui,
cu un strigăt fericit:
Drag Iisuse, bun venit,
ia-mi deplin inima mea,
fii Tu-n veci Stăpân în ea!
Drag Iisus şi Scump Iisus, fii Tu-n veci Stăpân în ea!

Citeşte în continuare »

Ioan – Apostolul iubirii

 

Sfântul Evanghelist Ioan, Apostolul iubirii, cel care a simţit apropierea şi căldura divină izvorâte din inima şi pieptul lui Iisus, cel care a trăit o viaţă întreagă în feciorie şi neprihănire, ne îndeamnă stăruitor să nu iubim lumea şi faptele ei, „pentru că tot ceea ce este în lume: pofta trupului şi pofta ochilor, şi trufia vieţii – nu sunt de la Tatăl, ci din lume sunt” (I In. 2, 16).

Chiar în cartea Apocalipsa întâlnim câteva locuri şi Biserici în care se mâncau cărnuri jertfite idolilor şi se făcea desfrânare, la fel ca printre păgâni (Pergam, Tiatira, Babilonul cel mare-Roma).

Drept-măritorii cei fără prihană care au fost răscumpăraţi şi purificaţi prin sângele Mielului stau alături de El pe Muntele Sionului şi cântă cu bucurie mare. „Aceştia sunt cei ce nu s-au întinat cu femei: că sunt feciorelnici” (Apoc. 14, 4).

Pedeapsa desfrânaţilor, a mincinoşilor şi a tuturor nelegiuiţilor este focul cel veşnic sau „moartea cea de-a doua” (Apoc. 21, 8).

va urma

Prof. Ion Lazăr
din ”PEDEAPSA NEASCULTĂRII”
sau Păcatul strămoşesc oglindit în stihia plăcerii sexuale
Ediţia a II-a,revăzută şi adăugită
Editura «Oastea Domnului» Sibiu, 2009

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep   Noi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR