2. Scumpul şi mult doritul meu de Tituţ!

Am primit foaia şi scrisoarea şi m-am bucurat de toate. În deosebi m‑am bucurat şi am plâns mult văzând apelul ce s-a publicat pentru sănătatea mea.

Aveam lipsă de rugăciunile fraţilor, căci boala nu cedează. Domnul singur poate aduce salvarea. Aştept dragostea şi mângâierile Lui.

Cu sănătatea nu pot spune că stau bine.

De când m-am îmbolnăvit, boala n-a mai dat înapoi. Dimpotrivă, tot cu tendinţă de înrăutăţire. Se miră şi medicii, se pare că altitudinea nu-mi prieşte. Nici la Păltiniş nu mi-a mers bine şi nici aici. E adevărat că la început mi-a mers bine, până a ţinut vremea ideală, dar îndată ce au venit ploile şi vremea rea, nu mi-a mai mers bine.

În greutate n-am câştigat nimic.

Acum ne-am hotărât aşa: dacă în decurs de o săptămână boala nu cedează, spre a mi se face vreo intervenţie, apoi nu mai stau aici, ci vin acasă.

Medicii mă sfătuiesc să nu mai stau la altitudine, ci să mă cobor într-un climat mai jos. Eventual voi merge la Geoagiu.

Prin urmare, se poate întâmpla să vin acasă.

Asta ar fi să plec de aici cam luni-marţi (15-16 mai 1933). Îţi voi telegrafia în acest caz când să mă aştepţi la Copşa. Va trebui să vii negreşit în calea mea la Copşa…

Rugăm pe Domnul să ne aibă în grija şi în dragostea Lui cea Sfântă.

Te sărut cu dor, Tăticu

 

Ştampila din Davos poartă data de 8 mai 1933, iar cea din Sibiu de 11 mai 1933.

În foaia de temperatură pentru luna aprilie a Părintelui Iosif, se pot vedea enorme oscilaţii şi depăşiri de peste 38-39 de grade, fapt care confirmă cele relatate – cu lacrimi – în scrisoarea trimisă fiului său iubit.

Tocul însă nu-l va lăsa din mână şi lacrimile lui vor uda alte pagini de hârtie, care, ajunse în ţară, vor înviora fronturile la primirea şi citirea lor.

va urma

din „PROFETUL VREMILOR NOASTRE”, vol. 2
ALBUM DE ÎNSEMNĂRI ŞI DOCUMENTE
despre viaţa şi opera Părintelui IOSIF TRIFA
Culegere şi prezentare: Moise Velescu
Editura «Oastea Domnului» – Sibiu, 2000

Lasă un răspuns

noiembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR