6. Scumpul meu Tituţ!

Am primit şi scrisoarea din urmă de la Geoagiu şi mă bucur că ţi-a priit băile de acolo.

Mă  bucur şi de fratele Marini că e mai bine şi s-a hotărât să mai rămâie. Am primit o corespondenţă de la el. Îi voi scrie şi eu.

Despre mine află că – mulţumită lui Dumnezeu – sunt bine. Mi-am preluat iarăşi preumblarea zilnică şi am părăsit patul, făcând cura iarăşi pe şezlong. Efectele operaţiei, de altfel, se arată în bine, pe încetul, în o lună‑două, în măsura în care diafragma (care ţine pământul) îşi diminuează activitatea.

Sper să-mi facă bine. Eu sunt bine şi la forţă prosperez bine.

Vremea iar s-a făcut foarte bună: senin, cald, linişte, noaptea e numai rece, ca la munţi.

Am tot uitat să-ţi scriu: eu vorbesc acum nemţeşte destul de bine. Aici în pension n-am cu cine vorbi decât nemţeşte şi am învăţat foarte mult. Pot purta orice conversaţie. Aşa că tăticul s-a ales şi cu ceva bun de aici.

Alăturat trimit şi ceva istorioare pentru acest număr. N-am lucrat, ca să mă resimt. Mi s-a urât. Puţină lucrare nu-mi strică. Din partea asta nu fi îngrijorat.

Experienţa îmi spune categoric ce pot lucra şi ce nu. Şi peste hotar nu mă forţez.

Cred că ai sosit de mult la Sibiu.

Aştept acum informaţii despre cum mai staţi.

Mâine îţi voi scrie iar şi voi trimite ceva pentru broşura „Căutaţi la paserile cerului“.

Rugând pe Domnul să vă aibe în paza Lui,

Te sărută cu dor şi drag Tăticu

 

Temperatura pe tabel arată 37 cu 4.

Operaţia a avut loc în 16 august 1933, deci trecuseră 9 zile abia şi totuşi azi, 25 august, îi scrie lui Titus şi îi răspunde şi preotului Savin prin articolul „Cele 20 de kilograme“.

Are istorioare pentru numărul viitor al foii «Oastea Domnului» şi completări pentru cartea începută la Geoagiu, „Căutaţi la păsările cerului“.

Nu cârteşte pentru că un plămân i s-a scos din funcţie şi-I mulţumeşte lui Dumnezeu, ştiind că mai are unul. Se bucură că fratele Marini e mai bine şi că s-a hotărât să mai rămână – şi el aşa de bolnav – la Sibiu, la lucrul Domnului.

Într-un număr al „Magazinului istoric“ se arată cum Nicolae Titulescu, marele nostru om politic, fiind trimis, pe cale diplomatică, în Anglia, şi-a stabilit a învăţa zilnic o sută de cuvinte englezeşti, sănătos fiind.

Părintele Iosif, înfăşurat în bandaje de tifon şi vată, cu un singur plămân, şi acesta bolnav, şi cu temperatura uneori de 39 de grade, vesteşte copilului său iubit că poate purta orice conversaţie în limba germană.

Acesta a fost Părintele Iosif.

va urma

din „PROFETUL VREMILOR NOASTRE”, vol. 2
ALBUM DE ÎNSEMNĂRI ŞI DOCUMENTE
despre viaţa şi opera Părintelui IOSIF TRIFA
Culegere şi prezentare: Moise Velescu
Editura «Oastea Domnului» – Sibiu, 2000

Lasă un răspuns

noiembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR