Înainte de a încerca un răspuns, să recitim cu toţii ceea ce este scris aici:

ZIUA ŞI ADEVĂRUL ISTORIC
DIN 7 NOIEMBRIE 1976

Şi tot înainte de a da un răspuns, să recitim împreună şi aceste câteva cuvinte spuse la 12 ani după 7 noiembrie 1976, tot de fr. Traian Dorz:

… Noi nu forţăm problema şi conştiinţa nimănui. Dar vrem să fie fiecare conştient de atitudinea pe care o ia şi de învăţătura pe care o manifestă. Dacă e cinstit, să vină pe linia învăţăturii cu fraţii; şi atunci se ataşează de Oastea Domnului şi acceptă ca fraţii. Nu cu încredinţări străine, cum au alţii. Iar dacă e nesincer faţă de Lucrare şi-i sincer faţă de doctrina lui, atunci să se ducă. Faceţi-vă sectari, frate, scrieţi-vă o firmă acolo cum vreţi… Pe noi nu ne deranjează. Dar nu umblaţi cu dublură şi cu prefăcătorie: „Că… suntem Oastea Domnului… că… îi iubesc pe toţi fraţii, că mă duc…”. Cosmopolitism de ăsta, amestecătură, care totdeauna-i necinstită şi-n faţa lui Dumnezeu, şi-n faţa oamenilor. Decideţi-vă clar… (Traian DORZ, la adunarea de sfat frăţesc de la Galaţi – 16 septembrie 1988)

2 Răspunsuri pentru “Ziua istorică din 7 noiembrie 1976 de la Braşov – Cum ne raportăm noi la această măreaţă şi istorică zi a Oastei Domnului?”

 • Natnael:

  „Cosmopolitism de ăsta, amestecătură, care totdeauna-i necinstită şi-n faţa lui Dumnezeu, şi-n faţa oamenilor. Decideţi-vă clar… ”

  E atât de clar cuvântul fratelui Traian în acest sfat, încât ar trebui să-l împlinim toții și să nu fie dezbinare pe acest subiect. Totuși mulți din cei ce au stat alături de fratele Traian la aceste sfaturi frățești și care au fost lăsați să ducă lucrarea mai frumoasă mai departe, cum „ei n-au fost în stare”, mulți din acești tineri lucrători de frunte din vremea aceea au călcat și calcă voit aceste lucruri atât de clare.

  Vedem pe internet cu durere, site-uri și adunări în care sunt puși alături fratele Traian cu Moldoveanu, cu Tudose, cu Wurmbrand, etc. sau se duc la emisiuni și prezintă Oastea îmreună cu alte culte, deavalma, cu pastori de la alte culte(ex. Panican), că ajungi să te întrebi ce au înțeles acești lucrători de la fratele Traian. Părerea mea este că pentru ei fratele Traian este doar un poet, nimic mai mult și ca poet scrie „rezonabil” cum a afirmat un așa zis critic literar într-o prefață tipărită la o editură ce poartă tocmai numele poetului.

  Dar cu toate acestea cred din toată inima că Oastea Domnului care va păstra predaniile părințiilor așa cum le-am primit, va învinge, oricât se vor muncii cei ce vor să o abată fie la dreapta, fie la stânga.

 • Slavit sa fie Domnul !

  Cosmopolitismul,nehotararea,amestecatura,este pentru multi ostasi ,,dovada ca ei pot iubi”,iar cei care nu incurajeaza duplicitatea care domina astazi in Oaste, ,,dovada ca ei nu pot iubi”.
  Cat despre hotararile din Zile si Adevaruri Istorice si imperativul pe care ni -l spune aici fratele Traian,se vede ca, pentru ,,adevaratii ostasi” nu mai are nici o valoare.
  Si eu cred ca daca vom tine la predaniile parintilor nostri si vom ramane smeriti, sinceri si uniti cu fratii nostri, Domnul ne va ajuta.

Lasă un răspuns

noiembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR