Postări cu etichetele: ‘Basilica.ro’

Omilia Patriarhului Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii la Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou,  27 octombrie 2017.

Preafericirile Voastre,

Înaltpreasfinţiile şi Preasfinţiile Voastre,

Preacucernici Părinţi, iubiţi fraţi şi surori,

Astăzi săvârşim pomenirea Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, ocrotitorul ceresc al cetăţii Bucureştilor şi, în cadrul Dumnezeieştii Liturghii, am auzit lecturându-se slujba cuviosului, un pasaj din Epistola Sfântului Apostol Pavel către Galateni despre răstignirea trupului, roadele Duhului şi viaţa în Duh (Gal. 5, 22 — 6, 2), iar după aceasta poruncile fericirilor din Evanghelia după Luca (Lc. 6, 17-23).

Citeşte în continuare »

Spre deosebire de anul civil, care incepe la 1 ianuarie, prima zi din anul bisericesc este 1 septembrie, pentru ca, dupa traditia mostenita din Legea Veche, aceasta a fost prima zi a creatiei si ziua in care Mantuitorul nostru Iisus Hristos si-a inceput activitatea Sa pe pamant. Parintele prof. dr. Mihai Aurel, director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Nifon Mitropolitul” din Bucuresti, ne-a spus ca ‘dupa traditia mostenita din Legea Veche, in aceasta zi, care era si inceputul anului civil la evrei, s-a inceput creatia lumii si tot in aceasta zi si-ar fi inceput Mantuitorul activitatea Sa publica atunci cand a citit in Sinagoga cuvintele proorocului Isaia cap. 61, v. 1-2, care profeteau despre Sine, cuvinte reluate si la Luca 4, dupa cum gasim si in sinaxarul zilei din Mineiul lunii Septembrie’. Citeşte în continuare »

Basilica_stireŞtire preluată de pe Basilica.ro.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Sibiu prima Adunare naţională a Oastei Domnului din acest an, prilejuită de pomenirea întemeietorului acestei mişcări spirituale din Biserica Ortodoxă Română, părintele Iosif Trifa. Programul Adunării a conţinut slujbe religioase, procesiuni, cuvinte de învăţătură şi momente duhovniceşti, informează “Ziarul Lumina”.

Manifestările spirituale au început sâmbătă, 8 februarie, la Casa Oastei Domnului din Sibiu, unde a avut loc Adunarea de Tineret, prin care s-au prezentat acestei categorii de participanţi reperele biografice şi lucrarea misionară a părintelui Iosif Trifa, cel care a pus bazele mişcării spirituale ortodoxe în perioada interbelică.

În seara zilei, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, s-a oficiat slujba Vecerniei, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Din soborul de preoţi, alături de slujitorii Catedralei mitropolitane, au făcut parte mai mulţi preoţi membri ai Oastei Domnului din Citeşte în continuare »

Ştire preluată de pe Basilica.roBasilica_neamt

 În perioada 12-16 iulie 2013, un grup de copii şi adolescenţi de la Asociaţia Misionară „Oastea Domnului“ a petrecut la Mănăstirea Neamţ câteva zile minunate, apropiindu-se mai mult de cele duhovniceşti, informează „Ziarul Lumina”.

Tema taberei a fost „Urcuş spre Ţara Minunată“, iar copiii au participat la diverse activităţi, printre care un atelier de pictat icoane, vizitarea obiectivelor turistice şi religioase din zonă, concursuri de întrebări biblice, discuţii pe grupe legate de tema taberei, împreună-slujirea prin răspunsurile date la Sfânta Liturghie oficiată de pr. prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ,  împărtăşirea cu Sfintele Taine, cât şi intonarea de cântece, poezii şi rugăciuni  specifice Asociaţiei „Oastea Domnului“.

„Mulţumim tuturor celor care au facilitat această întâlnire, în special părintelui profesor Ioan Mihoc şi părintelui profesor Viorel Laiu, de la Seminarul Teologic Ortodox «Veniamin Costachi», unde am fost cazaţi şi unde s-au desfăşurat majoritatea activităţilor taberei. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca toate aceste activităţi să fie un bun început pentru toţi participanţii, pe scara care duce spre «Ţara Minunat㻓, a menţionat Luiza Neagu, coordonatorul taberei.

Aceaşi ştire pe site-ul Doxologia.ro şi Site-ul Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”.

Ştire preluată de pe Portalul Basilica.ro

La Comăneşti, în judeţul Bacău, a fost organizată, sâmbăta aceasta, Adunarea de tineret pe ţară a Oastei Domnului, informează TRINITAS TV.

Membrii Asociaţiei au participat de dimineaţă la Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica „Sfântul Spiridon” de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Tema întâlnirii de anul acesta  a fost „Tineretul în misiunea Oastei Domnului”.

În a doua parte a zilei s-a plecat în procesiune spre biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin si Elena” din Comăneşti, unde s-a oficiat o slujbă de Te Deum. Lucrările Adunării s-au desfăşurat la Şcoala Generală ” Liviu Rebreanu.

Programul s-a încheiat cu o piesă de teatru pusă în scenă de tinerii studenţi de la Oastea Domnului Sibiu.

În sala de şedinţe a Centrului eparhial Roman a avut loc, ieri, 28 ianuarie 2013, întâlnirea clericilor din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, responsabili cu îndrumarea şi coordonarea activităţii desfăşurate de membrii Asociaţiei „Oastea Domnului“, informează Ziarul Lumina.

După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, reuniunea a fost prezidată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

„Şedinţa acestui comitet de iniţiativă a avut drept scop principal cunoaşterea şi soluţionarea eficientă a unor probleme din cadrul Asociaţiei «Oastea Domnului» şi a raporturilor cu Biserica la toate nivelurile. În cadrul întâlnirii s-a pus în discuţie elaborarea unui proiect de implicare, prin preoţii de parohie, a membrilor Asociaţiei «Oastea Domnului» în activitatea liturgică a Bisericii. De asemenea, s-a propus Citeşte în continuare »

Tineri de la Oastea Domnului din Bucureşti, Timişoara, Neamţ, Bacău, Galaţi    l-au colindat pe  PF Daniel, Patriahul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 22 decembrie a.c.

Aici ştirea publicată pe portalul Basilica.ro.

Slăvit să fie Domnul!

noiembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
CATEGORII
VIDEO
COLECŢIA ISUS BIRUITORUL
LUMINA DE LA CERTEGE

CALENDAR
ICOANA ZILEI
SINAXAR