Mărturii Meditaţii

PREZENT (III)

Iată, în continuare, cele unsprezece scrisori ale celor rămaşi statornici lângă Părintele Iosif.

2. Am aşteptat acest vânt de prigoană, dar noi nu ne trădăm părintele

Actul petrecut la Sibiu ne-a oţelit şi mai mult în slujba Domnului şi în ostăşia Lui (Evrei 10, 36). Chiar de la început am cunoscut prigoana contra Părintelui Trifa, căci Dumnezeu a ales vasele cele mai slabe ca să facă de ruşine pe cele tari (I Cor. 1, 27). Dar noi nici într-un chip nu ne trădăm părintele care ne-a adus la o viaţă nouă.

Trebuia să se întâmple şi asta, căci lupta se dă de fapt acolo unde frontul este mai bine organizat şi mai întărit. Eu doream acest vânt de prigoană la toţi fraţii ostaşi din întreaga ţară, ca să se vadă cei rămaşi buni în slujba Domnului. Acum totul s-a împlinit, căci văd că pleava deja a zburat. Noi, ostaşii Domnului, să nu descurajăm deloc, ci să mergem înainte cu Iisus Biruitorul.

Ostaşii Domnului din comuna Găvăneşti, jud. Buzău, răspund: „Pre­zent la datorie“. Şi suntem gata a ne jertfim şi viaţa noastră pentru Hristos, căci ştim că este scris: „Cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga“ (Matei 10, 39).

Câţi oare luptă înflăcărat ca nişte ostaşi adevăraţi pentru Hristos? Când numai o mica undă de prigoană a trecut peste noi şi unii s-au depărtat de Domnul, tăgăduind poate şi numele de ostaş al Lui.

Înainte, fraţi! Înainte, căci biruinţa stă într-o continuă luptă, nicidecum în vorbe şi făgăduieli. Iisus este Calea, Adevărul şi Viaţa; de aceea suntem ostaşi, ca Lui să-I slujim, pe El să-L mărim şi Lui să-I urmăm întotdeauna.

Dragomir A. Oprea, fost notar, ostaş al Domnului,                        

   Găvăneşti – Buzău, 25 III 1937

va urma

din „PROFETUL VREMILOR NOASTRE”, vol. 2
ALBUM DE ÎNSEMNĂRI ŞI DOCUMENTE
despre viaţa şi opera Părintelui IOSIF TRIFA
Culegere şi prezentare: Moise Velescu
Editura «Oastea Domnului» – Sibiu, 2000

Lasă un răspuns