Pagina de start a forumului Forumul Oastei Domnului

 

Autor Mesaj
<  "Cercetați Scripturile"  ~  Traditia si Scriptura
micutiu_sorin
MesajTrimis Lun 29 Oct, 2007 10:32 am  Răspunde cu citat (quote)
de-a casei


Data înscrierii: 19/Iul/2006
Mesaje: 5386
Locație: Simeria

Dragul meu, cu părere de rău, drumurile noastre se despart aici (este și acesta un îndemn al Sfintei Scripturi, "Păziți-vă pe voi înșivă, ca să nu pierdeți ceea ce ați lucrat, ci să primiți plată deplină. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul..." - II Ioan1, 8-9 )....nu-mi plac certurile de cuvinte....mă rog Domnului ca la un moment dat să înțelegi cu adevărat Sfânta Scriptură.

Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda


Capitolul 1
1. Iuda, rob al lui Iisus Hristos și frate al lui Iacov, celor ce sunt chemați, iubiți în Dumnezeu-Tatăl și păstrați pentru Iisus Hristos:
2. Milă vouă și pace și iubirea să se înmulțească!
3. Iubiților, punând toată râvna să vă scriu despre mântuirea cea de obște, simțit-am nevoie să vă scriu și să vă îndemn ca să luptați pentru credința dată sfinților, odată pentru totdeauna.
4. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuiți, care de mai înainte au fost rânduiți spre această osândă, schimbând ei harul Dumnezeului nostru în desfrânare, și care tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân și Domn, pe Iisus Hristos.
5. Voiesc dar să vă aduc aminte vouă celor ce ați știut odată toate acestea că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din pământul Egiptului, a pierdut, după aceea, pe cei ce n-au crezut.
6. Iar pe îngerii care nu și-au păzit vrednicia, ci au părăsit locașul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanțuri veșnice, spre judecata zilei celei mari.
7. Tot așa, Sodoma și Gomora și cetățile dimprejurul lor care, în același chip ca acestea, s-au dat la desfrânare și au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veșnic.
8. Asemenea deci și aceștia, visând, pângăresc trupul, leapădă stăpânirea și hulesc măririle (cerești).
9. Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!"
10. Aceștia însă defaimă cele ce nu cunosc, iar cele ce, - ca dobitoacele necuvântătoare, - știu din fire, într-acestea își găsesc pieirea.
11. Vai lor! Că au umblat în calea lui Cain și, pentru plată, s-au dat cu totul în rătăcirea lui Balaam și au pierit ca în răzvrătirea lui Core.
12. Aceștia sunt ca niște pete de necurăție la mesele voastre obștești, ospătând fără sfială împreună cu voi, îmbuibându-se pe ei înșiși, nori fără apă, purtați de vânturi, pomi tomnatici fără roade, de două ori uscați și dezrădăcinați,
13. Valuri sălbatice ale mării, care își spumegă rușinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veșnicie.
14. Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui,
15. Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui.
16. Aceștia sunt cârtitori, nemulțumiți cu starea lor, umblând după poftele lor și gura lor grăiește lucruri trufașe, deși, pentru folos, dau unor fețe mare cinste.
17. Voi, însă, iubiților, aduceți-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
18. Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.
19. Aceștia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) firești, care nu au Duhul.
20. Dar voi, iubiților, zidiți-vă pe voi înșivă, întru a voastră prea sfântă credință, rugându-vă în Duhul Sfânt.
21. Păziți-vă întru dragostea lui Dumnezeu și așteptați mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viață veșnică.
22. Și pe unii, șovăitori, mustrați-i,
23. Pe alții, smulgându-i din foc, mântuiți-i; de alții, însă, fie-vă milă cu frică, urând și cămașa spurcată de pe trupul lor.
24. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare,
25. Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin

_________________
A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Pr. Petru Roncea
MesajTrimis Lun 29 Oct, 2007 2:15 pm  Răspunde cu citat (quote)
La primele intervenții


Data înscrierii: 08/Mar/2007
Mesaje: 8
Locație: Târgu-Ocna

Pentru Ady Maris, dar nu numai
Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, Tradiția este Tăcerea lui Dumnezeu. Cine deține cu adevărat Cuvântul lui Iisus, poate auzi «tăcerea» Lui. Numai cine are urechi de auzit poate percepe Tăcerea lui Dumnezeu. Căci Tradiția o poți înțelege numai dacă deții cu adevărat Biblia.
Invităm deci pe toți cei care dețin doar Biblia, să iubească tăcerea în Casa noastră.

_________________
Slăvit să fie Domnul!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
s.claudiu
MesajTrimis Lun 11 Iul, 2011 5:42 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 12/Noi/2009
Mesaje: 1084
Locație: Deva

SCRIPTURA-TRADITIE-BISERICA

- Biserica si Sfanta Scriptura
- Revelatia si Sfanta Scriptura
- Sfanta Scriptura
- Sfanta Traditie sau Sfanta Predanie

Sursa: aici

_________________
"Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Nelu Nera
MesajTrimis Mar 11 Dec, 2012 10:59 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 25/Sep/2010
Mesaje: 27

De unde sa achizitionez o Sfinta Traditie ? Poate astfel a-si fi mai ortodox ,din cate citesc pe forum numai cine are Sf.Traditie e mai bun.Iertati-mi intrebarea ,dar dati-mi un semn. Cualeasa pretuire ,Nelu.

_________________
Asa sa fie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasiliosnyka
MesajTrimis Mie 12 Dec, 2012 4:43 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 28/Mai/2008
Mesaje: 251

1. Prima dată această întrebare a pus-o Luter. Dumneavoatră ați împrumutat-o pe calea tradiției de la el. Așadar și cei care nu acceptă Tradiția au o tradiție. Nu aveți înțelegere pentru Sfânta Tradiție, dar sunteți foarte fidel unei alte tradiții. Nu puteți "achiziționa" Sf. Tradiție pentru că deja ați achiziționat una. Iar o persoană nu poate accepta decât o singură tradiție.

2. Pentru a înțelege mai bine natura problemei, iată un exemplu: la o întâlnire duhovnicească cu tineri de toate felurile am avut a face cu un tinerel (ortodox) care spunea că citește cu sârg Scriptura și desigur asta m-a bucurat mult, dar când și-a deschis gura și a început să spună ce a înțeles el din Scriptură pe cât m-am bucurat mai înaite pe atât m-am întristat după aceea. Așadar, domnule Nelu, Sfânta Tradiție înseamnă Sfânta Înțelegere. Tinerelul avea Biblia dar nu avea înțelegerea corectă a ei.

3. Cine citește Biblia nu ia din Biblie înțelegerea Bibliei, ci din altă parte. Iar această „altă parte” noi ortodocșii o numim Tradiție. Și cultele neopretestante au această „altă parte”, și ei au o tradiție dar nu vor să o recunoască. Fiecare protestant și neoprotestant are o tradiție moștenită de la întemeietorul cultului din care face parte. Și dumneavoastră aveți o tradiție. Cât de bună sau rea este tradiția dumneavoastră o arată chiar modul în care puneți problema.

4. Domnule Nelu, nu vă putem da Sf. Tradiție pentru că nu vă putem da Sfânta Înțelegere a Scripturii. Iar acest lucru vi-l oferă mai întâi ucenicii Sfinților Apostoli (cei despre care Biblia nu spune nimic). Orice creștin trebuie să accepte că Apostolii au avut ucenici. Și după ei, această venerabilă înțelegere a Bibiliei vi-o oferă Părinții Bisericii. Domnul să vă ajute!

_________________
Olimpiado, nimic nu egaleaza in glorie rabdarea in suferinte!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Nelu Nera
MesajTrimis Lun 24 Dec, 2012 10:21 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 25/Sep/2010
Mesaje: 27

D-le vasiliosnyka, i-mi cer iertare ca v-am deranjat ,v-a doresc multa pace si liniste .Cu respect, multumesc pentru timpul acordat, Nelu.

_________________
Asa sa fie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Ora este GMT + 3 ore

Subiectul următor
Subiectul anterior
Pagina 3 din 3
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina de start a forumului Forumul Oastei Domnului  ~  "Cercetați Scripturile"

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

Mergi direct la:  

  Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

  Utilizator:    Parola:      Autentifică-mă automat la fiecare vizită       phpBB si NoseBleed