|
| Autor |
Mesaj |
| < Traian Dorz - psalmistul Oastei Domnului ~ Gîndul Vesniciei... |
|
Trimis
Vin 08 Iul, 2005 10:35 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 12/Iun/2005
Locație: Bistrita
|
|
"Mana Ta, Doamne, ma conduce-n noaptea grea
Mana Ta, Doamne, ma pazeste-n nopatea grea
Si poate fi valu-nalt, Tu tii corabia mea
Mana Ta, Doamne, ma va purta" |
_________________ "Nu cheltui aceea ce poti cruta sa ai, si nu cruta aceea ce trebuie sa dai!"
Traian Dorz |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Mie 20 Iul, 2005 10:05 am
|
|
|
Moderator
Data înscrierii: 11/Iun/2005
Locație: Galați
|
|
1.La orice act al nostru nu suntem siguri niciodata. O multime de martori nevazuti ne privesc si ne asculta in orice vreme, in orice loc, in orice fapta si in orice cuvint al nostru.
Intai ne vad Ochii lui Dumnezeu, cei ca para focului (Apoc. 1,14).
Apoi ne vad ochii ingerilor Lui, carora Dumnezeu le-a poruncit sa ne insoteasca in toate caile noastre (Psalm 91, 11-12).
Apoi ne privesc ochii lumii, ochii vrajmasilor, ochii lucrurilor, ochii durerilor... - mii de ochi ne privesc de fiecare data in orice loc.
Nimic din ce facem sau spunem noi nu este ascuns de acesti ochi. Nimic nu este descoperit de aceste urechi.
Tot ce s-a facut odata in intuneric, va fi aratat odata in lumina si tot ce s-a soptit in ascuns, va fi strigat de pe acoperisurile caselor (Luca 12, 2-3).
Iar aceste mii de marturii care ne-au vazut si ne-au auzit - ei vor dovedi judecata cea dreapta care ne rasplati pe fiecare.
2. Sa ne temem de fiecare data de orice rau - spre a nu-l face, nici in cel mai ascuns intuneric.
Nici in cel mai tainic loc, findca nicaieri nu suntem singuri. Si niciunde nu suntem acoperiti.
Traian Dorz |
|
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Lun 25 Iul, 2005 11:19 pm
|
|
|
|
|
Cand pe la inceputul anilor '90 il auzeam pe Tzutzea spunand ca primul si cel mai important rol al crestinismului este "consolator" mi s-a parut ca am gasit cheia! Desi simtisem confortul din preajma prezentei lui Hristos in viata mea, nu gasisem cuvantul, un "motiv" rezonabil pentru cineva strain de trairea duhovniceasca sa inteleaga de ce ai ales sa fii credincios... Gandul Vesniciei, al rostului si rolului nostru pe pamant unde am venit intr-o scoala a suferintei, ramane capital...
Ce spui Catiusha? Colegul tau ar putea intelege ca ai ales sa ai mereu speranta, sa fii mereu iluminata de promisiunea nemuririi, in contrapunct cu deriva dorintelor imediate, amagitoare si iluzorii...?...
Intotdeauna cu speranta:
Olimpiada |
|
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Mar 26 Iul, 2005 9:14 am
|
|
|
de-a casei
Data înscrierii: 12/Iun/2005
Locație: timisoara
|
|
| Sa stii draga Olimpiada ca asa simt si eu. Ca asta este crestinismul pentru mine. Dar credinciosii considera ca noi il folosim ca o carja daca spunem ca este o consolare. Si cred ca n-am un raspuns "stiintific" pentru el. Asa ca ma voi ruga ca Dumnezeu sa-i deschida inima... |
_________________ Cand Iisus era pe CRUCE, tu erai in INIMA Lui... |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Dum 31 Iul, 2005 11:58 am
|
|
|
Moderator
|
|
"Dragostea sa fie nefatarnica. Uriti raul, alipiti-va de bine." Romani 12.9
Dragostea lui Hristos cea vie si adevarata, dintr-o lucrare sau inima, este intotdeauna inventiva si binefacatoare. Un sfint neastimpar cuprinde sufletul iubitor si o continua cautare de noi cai il framinta pentru revarsarea binefacerilor sale in slujba Iubirii, Adevarului si Binelui.
Ce minunat este sa vezi cum il transforma pe un om credinta si dragostea lui Hristos!
Dintr-un om mai inainte nepasator de semenii lui, nesimtitor fata de binele si frumosul adevarului, neinteresat de soarta si de durerea celor din jurul sau - sufletul credincios devine prin Hristos dintr-o data si puternic un om nou.
Traian Dorz |
|
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Dum 31 Iul, 2005 10:33 pm
|
|
|
|
|
Cei care am iubit sau iubim, stim ca dragostea este inventiva si binefacatoare... In Dumnezeu, care este Dragoste, cotele acestor bucurii cresc urias! Cred ca de aceea ne este dat sa iubim! Ca sa intuim intimitatea grandoarii Iubirii lui Dumnezeu si sa ne fie mereu dor de vesnicie...
Cu emotie:
Olimpiada |
|
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Mie 17 Aug, 2005 10:11 pm
|
|
|
Moderator
|
|
| Olimpiada a scris: |
Cei care am iubit sau iubim, stim ca dragostea este inventiva si binefacatoare... In Dumnezeu, care este Dragoste, cotele acestor bucurii cresc urias! Cred ca de aceea ne este dat sa iubim! Ca sa intuim intimitatea grandoarii Iubirii lui Dumnezeu si sa ne fie mereu dor de vesnicie...
Cu emotie:
Olimpiada
|
 |
_________________ Tinerii nu au nevoie de "jandarmi" dar de modele duhovnicești, în față cărora, plini de uimire și admirație, să-ți dorești să faci la fel. |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Mie 28 Sep, 2005 10:01 pm
|
|
|
Moderator
|
|
Alergarea spre Tinta
1.Cind ai ochii pironiti spre tinta, atunci toata fiinta ta alearga spre ea.
Spre tinta ochilor tai iti alearga atunci picioarele tale
ti se intind miinile tale
si ti se indreapta toate simturile si madularele fiintei tale.
Pentru atingerea tintei tale lasi totul su dai totul,
- uiti totul, jertfesti totul si faci totul.
O, daca am face toti asa spre Tinta noastra, Iisus!
2.Cind tinta fiintei tale este fericita, atunci tot ce dai tu pentru ea este fericit
- si tot ce primesti tu prin ea este la fel.
Dar cind tinta aceasta este o desertaciune, - cit de nefericit esti
si cind alergi catre ea - si cind ti se pare ca ai atins-o!
3. Pe Hristos se intemeiaza toata credinta noastra intr-o mintuire a sufletului nostru si toata nadejdea noastra in dobindirea acestei mintuiri.
Fara Hristos toata credinta noastra ar fi zadarnica si toata nadejdea noastra ar fi desarta.
...
8. Iata fagaduinta: Slava, cinste si pace va veni peste orice suflet omenesc
care va face binele. Da! numai peste cel care face binele!
Nu peste cel care predica bine, sau cinta bine, sau scrie bine, sau gindeste bine - ci numai peste cel care face binele.
Findca nici una din celelalte nu-i deajuns sa imbrace pe un gol, sa sature pe cel flamind, sa incalzeasca pe un inghetat, sa adaposteasca pe un strain.
Ci numai fapta!
Traian Dorz - Cugetari nemuritoare, vol. Alergarea Staruitoare, pag. 92-94 |
_________________ Tinerii nu au nevoie de "jandarmi" dar de modele duhovnicești, în față cărora, plini de uimire și admirație, să-ți dorești să faci la fel. |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Joi 29 Sep, 2005 6:09 pm
|
|
|
|
|
| voi ati spus tot ce trebuia sa se spuna, astfel incat eu nu mai pot spune nimic. Domnul ne-a dat libertate de alegere, sa putem face diferenta dintre bine si rau si apoi noi sa alegem. Acum se vede cine este mai puternic si este dispus sa lupte pentru binele din lumea asta plina de pacat sau sa se lase la voia pacatului care vine foarte usor si ne ofera diferite iluzii care pentru uni sunt tratate ca ceva bun. |
|
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Sâm 14 Ian, 2006 11:48 am
|
|
|
Moderator
|
|
Apele furate
„Apele furate sînt dulci, și pîinea luată pe ascuns este plăcută!” Prov. 9,17
Dumnezeu veghează totdeauna asupra a tot ce facem noi semenilor nostri. Dacă noi tragem altora săgeti arzătoare, El le este acelora un scut puternic, iar săgetile otrăvitoare trase de un om asupra altuia se vor întoarce totdeauna asupra celui ce le-a trimis.
Dacă vrem să le facem bine, binele trecînd prin Dumnezeu, creste si se desparte în două revărsări. Partea cea mai îmbelsugată se revarsă înapoi spre acela din care a izvorît.
"Uită-te la cer si priveste...
vezi norii cît de sus sunt fată de tine?
Dacă păcătuiești, ce rău îi faci lui Dumnezeu?
Si păcatele ti se înmultesc, cu ce-L poti atinge pe El?
Ce primeste El din mîna ta? (Iov 35, 5-7)
"Dacă esti întelept, pentru tine esti.
Dacă esti batjocoritor, pe tine te străpungi... tu vei suferi" (Prov. 9,12).
"Dacă asculti si te supui, îti sfîrsesti zilele tale în fericire. Si anii în bucurie.
Dacă nu asculti, pieri ucis de sabie.
Si mori în orbia ta" (Iov 36, 11-12).
Cine-l binecuvîntează pe Dumnezeu lui însusi îsi face binele.
Căci binecuvîntarea sa se întoarce asupra lui însusi îmbogătită de răsplătirile nemărginite ale lui Dumnezeu.
Astfel omul se binecuvintează singur pe sine - sau se osîndeste tot asa. Cine blesteamă Numele cel Sfînt al lui Dumnezeu, el singur face să cadă asupra vesniciei sale toate blestemele aruncate spre cer,
mai îngreunate încă de osînda pe care le-o adaigă Sfintenia si Dreptatea lui Dumnezeu.
Astfel omul se nefericeste singur pe el.
O, Mare Dumnezeu Sfînt si Drept, fii binecuvîntat pentru dreptatea si sfintenia cu care răsplătesti pe fiecare om după faptele sale!
Te rugăm, dăruieste-ne lumina si puterea unei vieti chibzuite prin care să ne facem vrednici de răsplată si nu de pedeapsă. De mîntuire si nu de osîndă.
Amin.
Traian Dorz, Hristos - Pîinea nostră zilnică, pag. 199. |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Sâm 14 Ian, 2006 1:28 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 01/Iul/2005
Locație: Brasov
|
|
GANDUL VESNICIEI
(Eclesiastul 3,11)
...
De-as fi un simplu fir de iarba verde
Sau aburul ce se aduna-n nori,
Innegurat de-as fi si tot as crede
Ca dupa noapte vin ai zilei zori...
Exista-n taina sufletului meu
Ca un graunte sub povara gliei,
Un gind insamintat de Dumnezeu:
E gindul nepatruns al vesniciei...
Benoni Catana - Poezii |
_________________ Your Love ... is on a grand scale
mine is in the detail ...
|
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Vin 17 Feb, 2006 1:33 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 24/Dec/2005
Locație: Suceava
|
|
| Gandul vesniciei este motorul evolutiei spirituale! Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan spunea in scrierile sale, ca viata vesnica este tocmai cunoasterea continua a lui Dumnezeu! Atributele personale ale Divinitatii sunt cu mult mai complexe decat ne putem imagina! Nimeni nu va putea spune vreodata cu mana pe inima, ca a ajuns la desavarsita taina dumnezeiasca! Totul este o continua evolutie pe toate planurile! Numai cel bun, cel care indeplineste voia Creatorului, ramane biruitor in lupta pentru supravetuirea eterna! Ceilalti vor fi supusi ulterior, dezintegrarii spirituale si prefacerea in noi suflete, care vor pasi nestiutoare pe cararile vietii...Aceasta este taina mortii vesnice, a dizolvarii in neant a unei constiinte, a IADULUI biblic! |
_________________ "Pastrati vatra gandurilor voastre curata, astfel aduceti pace si sunteti fericiti!" |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Vin 17 Feb, 2006 1:34 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 24/Dec/2005
Locație: Suceava
|
|
| Gandul vesniciei este motorul evolutiei spirituale! Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan spunea in scrierile sale, ca viata vesnica este tocmai cunoasterea continua a lui Dumnezeu! Atributele personale ale Divinitatii sunt cu mult mai complexe decat ne putem imagina! Nimeni nu va putea spune vreodata cu mana pe inima, ca a ajuns la desavarsita taina dumnezeiasca! Totul este o continua evolutie pe toate planurile! Numai cel bun, cel care indeplineste voia Creatorului, ramane biruitor in lupta pentru supravetuirea eterna! Ceilalti vor fi supusi ulterior, dezintegrarii spirituale si prefacerea in noi suflete, care vor pasi nestiutoare pe cararile vietii...Aceasta este taina mortii vesnice, a dizolvarii in neant a unei constiinte, a IADULUI biblic! |
_________________ "Pastrati vatra gandurilor voastre curata, astfel aduceti pace si sunteti fericiti!" |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Lun 27 Feb, 2006 9:35 am
|
|
|
Moderator
|
|
- Dumnezeu este ori Izvorul, ori martorul fiecărui lucru.
Ochiul credinței pătrunzătoare vede cu toată limpezimea lucrarea dreptății sau a bunătății lui,
a îngăduinței sau răbdării Sale,
a iertării sau a pedepsei,
a Dragostei sau a mîniei lui Dumenezu;
le vede neîncetat și pretutindeni.
...
- Ascultînd Adevărul, inimile smerite se pleacă înaintea lui în tăcere și în respect, recunoscîndu-L.
Inimile curate se apleacă înaintea Lui cu uimire și cu admirație.
Inimile bune I se apleacă și Îl primesc în liniște și în blîndețe.
Inimile înțelepte Îl adîncesc cu grijă și prețuire primindu-L conștiente și pătrunzîndu-se deplin de El,
și descoperindu-L, I se închină pe totdeauna și pline de frumusețe.
Traian Dorz, Cugetări Nemuritoare - Avuția sfîntului moștenitor, pag. 156, pag. 161 |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Vin 14 Apr, 2006 12:25 am
|
|
|
Începător
Data înscrierii: 06/Apr/2006
Locație: italia
|
|
Iisuse-al meu Preasfânt, / în clipa întâlnirii,
întâiul meu cuvânt / va fi al mulțumirii,
al mulțumirii-aduse / cu nu știu ce suspine
c-ai fost din veci, Iisuse, / așa de bun cu mine.
Veșnică-nchinare – veșnică iubire,
veșnică cântare, – Ție mulțumire,
Ț i e, Preaiubit Iisuse, – mulțumire.
Iubitul meu Preasfânt, / nu-i nimenea, spre Tine,
pe tot acest pământ, / – așa dator ca mine,
că nimănuia, pare, / că n-ai m-ai fost ca mie:
– o, veșnică-nchinare / și mulțumire Ț i e.
Și ultimul cuvânt / de-ar fi să-l spun vreodată,
mi-ar fi, Iisuse Sfânt, / o șoaptă-nlăcrimată
de dulce mulțumire / eternă către Tine
că-n marea Ta iubire / ai fost așa cu mine. (T Dorz) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
phpBB si NoseBleed
|
|