Pagina de start a forumului Forumul Oastei Domnului

 

Autor Mesaj
<  "Cercetați Scripturile"  ~  O dilemă,
dulgherul
MesajTrimis Mar 01 Feb, 2011 7:12 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

Biblia ortodoxă zice:
2 Ioan:7. Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.
Biblia Cornilescu zice:
2 Ioan:7. Căci în lume s-au răspândit mulți amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Anticristul!
Cum trebuie înțeles?
Slavă Tatălui ceresc.

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
s.claudiu
MesajTrimis Mie 02 Feb, 2011 1:42 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 12/Noi/2009
Mesaje: 1084
Locație: Deva

Versiunea Cornilescu
"1. Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi.

2. Duhul lui Dumnezeu sa-L cunoasteti dupa aceasta: orice duh care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup este de la Dumnezeu;" ( 1 Ioan 4)

si

"7. Caci in lume s-au raspandit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul! " ( 2 Ioan)

Versiunea Ortodoxa
"1. Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.
2. În aceasta să cunoașteți duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu."( 1 Ioan 4)

si

"7. Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul. " ( 2 Ioan)

Intrebare: Cine se contrazice?


Ultima modificare efectuată de către s.claudiu la Mie 02 Feb, 2011 3:14 pm, modificat de 1 dată în total

_________________
"Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dulgherul
MesajTrimis Mie 02 Feb, 2011 3:00 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

Poi tocmai. Cine se contrazice?
Ar mai fi un exemplu:
Biblia Ortodoxă:
III Regi 10:14. Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de șase sute șaizeci de talanți de aur,
Biblia Cornilescu:
1 Împărați 10:14. Greutatea aurului care venea lui Solomon pe fiecare an, era de șase sute șaizeci și șase de talanți de aur,

Pentru că:
Biblia Ortodoxă:
II Paralipomena 9:13. Greutatea aurului care i se adusese lui Solomon într-un an era de șase sute șaizeci și șase de talanți de aur.
Biblia Cornilescu:
2 Cronici 9:13. Greutatea aurului care venea pe fiecare an lui Solomon era de șase sute șaizeci și șase de talanți de aur,

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasiliosnyka
MesajTrimis Mie 02 Feb, 2011 3:43 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 28/Mai/2008
Mesaje: 251

Erhomenos se traduce cu “cel care vine”. În text avem : “Iisoun Hriston erhomenon ev sarchi” . Literar s-ar traduce: “Iisus Hristos Cel Ce vine în carne”. Iisus Hristos este cel ce vine, aceasta sugerează un lucru care s-a realizat, dar este, în același timp, într-un prezent continuu. De aceea Evanghelistul alege această variantă, dar limba română nu permite o așa trducere. De aceea traducătorul are două posibilități: ori să vorbească despre trecut, ori despre prezent.
Când se face o taducere nu se ține seama numai de aspectul strict gramatical, ci și de cel contextual, istoric și teologic. În text este vorba de ereticii gnostici care spuneau că Iisus nu a avut un trup real, ci un trup aparent. Este vorba de o referință cu privire la trecut, nu de una la prezent. Contextul este limpede în această privință. Nici traducerea făcută de Cornlescu nu este greșită dacă ne gândim la aspectul întrupării “continue” din Biserică, în Sf Împătășanie. Dar întrucât întruparea istorică este temeiul pentru întruparea euharistică (lucru care desigur, Ev. Ioan, îl săvârșea când scria acestea), și nu invers, toți traducătorii moderni au tradus în vafoarea întrupării trecute.

În franceză: "Car plusieurs séducteurs sont entrés dans le monde, qui ne confessent point que Jésus-Christ est venu en chair. Celui qui est tel, c'est le séducteur et l'antéchrist." (II Ioan 7)

În franceză avem: „Est venu” , „est” este auxiliarul pentru persoana I, sg. de la verbul „etre” cu care se formează perfectul compus al verbelor în mișcare + „venu” participiul trecut a verbului „venir” care se traduce prin „venit”. Așadar, avem perfectul compus „a venit”. (ca în lb română traducerea sinodală)


În itliană: "Poiché molti sono i seduttori che sono apparsi nel mondo, i quali non riconoscono Gesù venuto nella carne. Ecco il seduttore e l'anticristo!" (II Ioan 7)


În italiană avem: "venuto", participiu trecut al verbului „venire”, dar fără auxiliar cu care să formeze perfectul compus. Astfel, în italiană aveam: „...cei care nu recunosc pe Hristos venit în carne”. Această traducere pare să acopere mai bine conotația textului original, fiindcă participiu „venit” sugerează cel mai bine prezentul continuu. Venit în trup. A venit în trup, vine în trup la fiecare Sf Liturghie și va veni în trup la cea de a doua venire.

Cam asta-i!

_________________
Olimpiado, nimic nu egaleaza in glorie rabdarea in suferinte!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
s.claudiu
MesajTrimis Mie 02 Feb, 2011 4:30 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 12/Noi/2009
Mesaje: 1084
Locație: Deva

Am crezut ca raspunsul este evident, deaceea nu am mai spus nimic dupa intrebare.

Inainte de toate vreau sa ne uitam la un verset din Sf. Ev. Matei, cap. 1 1, v. 25. in Biblia Ortodoxa scrie "Unul nascut" iar in cele (neo)protestante, includ aici si editia Cornilescu "primul nascut". De aici pornesc diferente doctrinare majore privind "de-a pururea Fecioara Maria" si cultul pentru Maica Domnului.

In Biblia ortodoxa, tradusa de IPS Bartolomeu Anania ( Dumnezeu sa-l odihneasca in pace), se poate citi la Evrei 7,24 :
"dar Iisus are o preotie netrecatoare prin aceea ca El ramane in veac", pe cand in cea a lui Cornilescu este scris: "Dar El, fiinca ramane "in veac" are o preotie, care nu poate trece de la unul la altul"
Citatul este folosit de cultele (neo) protestante pentru a justifica necredinta lor fata de succesiunea apostolica.

O mare diferenta de traducere gasim si in Pildele lui Solomon 9.1:
In Biblia Ortodoxa este scris:
"Înțelepciunea și-a zidit casă rezemată pe șapte stâlpi"
In traducerea Cornilescu:
"Intelepciunea si-a zidit casa, si-a taiat cei sapte stalpi."
Din cate am citit, Sfintii Parinti leaga acest verset de cele 7 sinoade

In Biblia Ortodoxa este scris:
" Să se rușineze toți cei ce se închină chipurilor cioplite și se laudă cu idolii lor." ( Ps. 96,7)
In traducerea Cornilescu:
"Sunt rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii: toti dumnezeii se inchina inaintea Lui."( Ps. 97,7)

In Biblia Ortodoxa este scris:
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră" (2 Tes. 2, 15)
In traducerea Cornilescu:
"Asadar, fratilor, ramaneti tari si tineti invataturile pe care le-ati primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastra. "

In Biblia Ortodoxa este scris:
"Nimeni să nu vă smulgă biruința printr-o prefăcută smerenie și printr-o fățarnică închinare la îngeri, încercând să pătrundă în cele ce n-a văzut, și îngâmfându-se zadarnic cu închipuirea lui trupească," ( Coloseni 2, 18 )
In traducerea Cornilescu:
"Nimeni sa nu va rapeasca premiul alergarii, facandu-si voia lui insusi, printr-o smerenie si inchinare la ingeri, amestecandu-se in lucruri pe care nu le-a vazut, umflat de o mandrie desarta, prin gandurile firii lui pamantesti,"( Coloseni 2, 18 )


Ce este surprinzatoar in toate aceste exemple, este faptul ca tocmai in textele cheie ale Sfintei Scripturi, este o alta traducere si zic eu intentionat traduse asa.

De ce s-a ajuns aici? Stim cu totii, cultele (neo) protestante, au la baza principiul "Sola Scriptura" pe cand Biserica Ortodoxa, are si Sfanta Traditie care vine sa intreasca credinta ei. (Neo) protestantii, bazandu-se exclusiv pe "Sola Scriptura", au nevoie ca textele sa fie in acord cu invatatura lor, si atunci iata se nasc astfel de interpretari.

_________________
"Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dulgherul
MesajTrimis Joi 03 Feb, 2011 5:46 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

Sînt întru totul de acord, în sensul că fiecare a tradus Biblia cum ia plăcut, fiecare trăgînd jarul pe turta sa.
Problema este că Adevărul este unul singur. Se trage concluzia că cineva construiește pe nisip și nu știm cine.

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasiliosnyka
MesajTrimis Joi 03 Feb, 2011 6:59 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 28/Mai/2008
Mesaje: 251

Autorii inspirați ai Bibliei, respectiv Sf Ioan Evanghelistul, că despre el a fost vorba, nu au putut să încapă în litera Scripturii toată moștenirea duhovnicească pe care au primit-o de la Domnul.

Domnule "Dulgherul"! Nici cel mai sărac gând omenesc nu încape totdeauna în cuvinte, darămite, fiorul sacru care l-a străbătut pe Apostolul iubirii, câtă vreme a stat la masă cu Logosul întrupat, a ascultat cuvintele Lui și L-a privit în ochi.

În mod sigur că Apostolii au lăsat ca moștenire în Biserică pe lângă aceste scrieri, simțirea, fiorul și înțelegerea care nu pot fi încăpute în slove. Această moștenire pre graiul nostru se numește Tradiție. Înțelegeți? În acest sens Biblia deși este o creație universală în același timp, este o carte a Bisericii, pentru că Biserica are de la Evanghelist nu numai textul, ci prin Duhul Sfânt - singurul care deschide universul infinit al scrierii inspirate - are ceea ce nu se poate spune în cuvinte. Cei care nu au Duhul, chiar dacă au textul, dar nu-i obligatoriu că au și întelegerea, fiorul și simțirea autorului inspirat.

Ai putea întreba: Păi de unde atâta triumfalist la traducătorii orodocși că ei au Duhul și ceilalți nu îl au? Cine poate poate monopoliza lucrarea Harului?

Răspuns: Evanghelistul Ioan a avut ucenici. Știți asta? Sunteți de acord că acești ucenici ar avea să vă spună ceva interesant despre textul biblic? Ceva care nici în ruptul capului nu găsești în acest text cu propriile pureri? Ei, traducătorii ortodocși au plecat urechea și la acești ucenici, pe când traducătorii ceilalți nici nu vor să știe despre asta. Scrierile acestor ucenici ai Apostolilor, au rămas în istorie. Despre asta ați aflat până acum?


"Fiecare a tras jarul pe turta lui"! Știi cum ar suna asta pe grai românesc? Traducătorii ortodocși au făcut, pe cât omenește e posibil, ca graiul slovei să rezoneze cu glasul Duhului. Înțelegeți?

_________________
Olimpiado, nimic nu egaleaza in glorie rabdarea in suferinte!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dulgherul
MesajTrimis Sâm 05 Feb, 2011 6:16 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

vasiliosnyka a scris:


"Fiecare a tras jarul pe turta lui"! Știi cum ar suna asta pe grai românesc? Traducătorii ortodocși au făcut, pe cât omenește e posibil, ca graiul slovei să rezoneze cu glasul Duhului. Înțelegeți?

Nu am venit pe acest forum să mă cert cu cineva. Întradevăr sînt lucruri pe care nu le știu, dar pot să învăț, așa cum sînt lucruri pe care le știu și alți nu.

În fine.
Tradiția noastră ortodoxă zice că Iisus a venit în trup, cît se poate de vizibil.
Ce zice tradiția în privința reveniri lui Iisus? Va fi în trup vizibil? Și care sînt condițiile reveniri?

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasiliosnyka
MesajTrimis Dum 06 Feb, 2011 8:05 am  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 28/Mai/2008
Mesaje: 251

"Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale" (Mat 25, 31)

Iisus Hristos Și-a asumat firea omului, implicit trupul acestuia pentru eternitate. Înseamnă că la a doua Sa venire El va veni în trup, dar cu un trup plin de mărire. Dacă "drepții vor străluci ca soarele întru înpărăția Tatălui celui ceresc" (Mat 13, 43), putem să ne apropiem oarecum de înțelegerea slavei pe care o va avea Iisus Hristos.

Cât despre semnele care anticipează cea de a doua venire a Domnului, cred că sunt pe undeva pe forum, cei care cunosc mai bine structura sa, pot face o trimitere.

Îmi cer iertare dacă am dat impresia că provoc la ceartă!

_________________
Olimpiado, nimic nu egaleaza in glorie rabdarea in suferinte!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dulgherul
MesajTrimis Dum 06 Feb, 2011 11:15 am  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

Sînt de acord că Iisus va veni într-un trup plin de slavă, dar oarecum vizibil și de forma omului. Părerea mea.
Dar la revenire sînt niște condiționări.
Toate cele bune.

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Crystina
MesajTrimis Dum 06 Feb, 2011 1:42 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 09/Sep/2009
Mesaje: 1006

Incerc sa fac trimitere la cateva subiecte care au oarecum legatura cu ultimele postari, daca mai sunt intrebari pe acea tema, ele pot fi puse la topicutile respective:
Arrow Sfarsitul lumii
Arrow Siguranța Mântuirii vs. Nădejdea Mântuirii

_________________
MULȚUMESC DOAMNE! “Mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să împărtășesc acest mesaj și pentru că mi-ai dat atâtea persoane minunate cărora să-l pot împărtăși.”
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasiliosnyka
MesajTrimis Dum 06 Feb, 2011 8:06 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 28/Mai/2008
Mesaje: 251

Despre descrierea trupului în slavă a Mântuitorului se poate citi în Apocalipsa cap. 1, 13-20: "Iată El vine cu norii și orice ochi Îl va vedea și-L vor vedea și ce ce L-au străpuns și se vor jeli din pricina Lui toate semințiile pământului" (1, 7). Și Mat 17, 1-6 și locurile paralele. Din aceste texte reiese că va fi văzut.

Pentru aprofundare a se vedea subcapitolul Părintelui Stăniloae: "Venirea lui Hristos, cauza prefacerii lumii șia învierii morților" din Dogmatica vol III.

"Dacă lumea a fost creată prin cuvânt, acum e transformată prin lumina feței, ochilor, în care S-a îmbrăcat Dumnezeu, pentru ca materia ei să fie prefăcută după chipul materiei trupului înviat"

"Strălucirea de pe Tabor se va extinde asupra lumii întregi. Lumea va fi atunci un Tabor generalizat. Viața dumezeiască din trupul lui Hristos va umple lumea întreagă...Aceasta va da o frumusețe neînchipuită lumii" (Dogmatica vol III, pp. 404-409)


Dacă lumea întreagă va fi plină de slavă datorită trupului preamărit al lui Iisus, cine își poate închipui sau întrezări ce slavă va avea Iisus Însuși? Și totuși acestă slavă nu va fi asemenea celei de pe Sinai, ci una care va crea mare familiaritate. Va fi o slavă dulce pentru cei răscumpărați.

"Fața Lui răsfrânge slava peste câte fețe vin,
A Lui inimă se-mparte fiecărui ins delin
Și-a Lui gură îi sărută a oricăruia obraz
Pe când Soarele Său unic stă în veșnicu-i amiaz
" (Traian Dorz)

Din cele descoperite în Bblie și Aprofundate de Părinții bisericești reiese că trupul Domnului Iisus Hristos va fi același trup pe care L-a luat din Sf Fecioară Maria, acelși trup cu care a pătimit, a înviat și S-a înălțat la ceruri, deci "va fi de forma omului", dacă e să folosim exprimarea ta. În textele de mai sus se vorbește despre "ochi", "picioare", "față", "gură". Fața cu totul inaccesibilă și de nevăzut a lui Dumnezeu va fi privită de oameni prin mijlocirea feței omenești a Fiului Său.


Fii mai mai explicit: la ce anume te referi când vorbești de unele "condiționări"!

_________________
Olimpiado, nimic nu egaleaza in glorie rabdarea in suferinte!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dulgherul
MesajTrimis Mar 08 Feb, 2011 9:18 am  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

vasiliosnyka a scris:

Fii mai mai explicit: la ce anume te referi când vorbești de unele "condiționări"!

Poi exemple ar fi multe. În primul rînd cele consemnate de evangheliști, după spusele lui Iisus.
Dar ce mi-se pare mai evident este aici:
2 Tesaloniceni 2
1. Cât privește venirea Domnului nostru Isus Hristos și strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraților,
2. să nu vă lăsați clătinați așa de repede în mintea voastră, și să nu vă tulburați de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca și cum ziua Domnului ar fi și venit chiar.
3. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării,

Deci "căci nu va veni înainte ca" și "și de a se descoperi" sînt...condiționări. Părerea mea.
Toate cele bune.

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vasiliosnyka
MesajTrimis Mar 08 Feb, 2011 5:32 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 28/Mai/2008
Mesaje: 251

Potrivit celor descoperite în Noul Testament, a doua venire a Domnului va fi anticipată de următoarele semne (sau ca să folosim libajul tău, va fi condiționată de):

1. Înmulțirea fărădelegilor între oameni:

„Și aceasta să știi că în zilele din urmă vor veni vremuri grele; căci vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de pătrinți, nemulțumitori, fără cucernicie, lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine, trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât de Dumnezeu. Având înfățișarea adevăratei credințe dar tăgăduind puterea ei”(II Tim 3, 1-5);

2. Ivirea proorocilor mincinoși;

3. Propovăduirea Evangheliei la toate popoarele spre mărturie;

4. Pierderea dragostei dintre creștini:

„Mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți. Iar din pricina înmulțirii fărădelegilor iubirea multora se va răci. Dar cel ce va răbda până la sfârșit acela se va mântui. Și se va propovădui această Evanghelie a împărățieie la toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul”(Mat 24, 11-14);

5. Înmulțirea calamităților în natură:

Și vor fi semne în soare, în lună și'n stele, iar pe pământ spaimă'ntru neamuri și nedumerire din pricina vuietului mării și-al valurilor.Și oamenii-și vor da duhul de frică și de așteptarea celor ce vor să vină peste lume; că puterile cerurilor se vor clătina.Și atunci Îl vor vedea pe Fiul Omului venind pe nor cu putere multă și cu slavă.Iar când acestea vor începe să fie, prindeți inimă și înălțați-vă capetele, pentru că răscumpărarea voastră se apropie“.Și le-a spus o parabolă: „Vedeți smochinul și toți copacii: Când înfrunzesc, de la voi înșivă știți, văzându-i, că vara e aproape.Așa și voi, când pe acestea le veți vedea petrecându-se, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu. Adevăr vă grăiesc că neamul acesta nu va trece până ce toate acestea nu vor fi. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Luați aminte la voi înșivă, să nu vi se îngreuieze inimile de'mbuibare și de beție și de grijile vieții, și ziua aceea să vină peste voi fără veste, căci ca o mreajă va veni peste toți cei ce locuiesc pe fața întregului pământ. Așadar, privegheați în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriți să scăpați de toate acestea care vor să vină și să stați înaintea Fiului Omului“. (Luca 21, 25-36);


6. Venirea lui Antihrist și minunile lui mincinoase:

„Potrivnicul se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze El în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu...Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase. Și de amăgiri nelegiuite, pentru fii pierzării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului”(I Tes cap.2);


7. Silirea creștinilor să primescă semnul fiarei (a lui Antihrist):


„Și ea (fiara n.n.) îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, dacât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotescă numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.”(Ap 13, 16-1Cool;


8. Venirea lui Ilie și Enoh (cf Ap cap 11);

9. Arătarea pe cer a semnului Fiului Omului(Mat 24, 30);

10. Venirea propriuzisă a Fiului lui Dumnezeu cu "îngerii" și "cu toți sfinții Săi": (Mat 24, 30; Ap 1, 7; Iuda 1, 14; I Tes 3, 13; II Tes 1, 10; Mat 25, 31; Ioan 5, 28; I Cor 1, 7; ș.a.).

_________________
Olimpiado, nimic nu egaleaza in glorie rabdarea in suferinte!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dulgherul
MesajTrimis Mar 08 Feb, 2011 8:47 pm  Răspunde cu citat (quote)
Începător


Data înscrierii: 16/Ian/2011
Mesaje: 15

Și toate astea sînt predestinate, sau preștiute?

_________________
Nu poți demonstra că există Dumnezeu, fără ajutorul Lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Ora este GMT + 3 ore

Subiectul următor
Subiectul anterior
Pagina 1 din 3
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina de start a forumului Forumul Oastei Domnului  ~  "Cercetați Scripturile"

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

Mergi direct la:  

  Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

  Utilizator:    Parola:      Autentifică-mă automat la fiecare vizită       phpBB si NoseBleed