Pagina de start a forumului Forumul Oastei Domnului

 

Autor Mesaj
<  "Cercetați Scripturile"  ~  Cartea Psalmilor...si noi
Mariana V
MesajTrimis Dum 25 Mar, 2007 3:42 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 811

Psalmul 1
1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut;
2. Ci în legea Domnului e voia lui și la legea Lui va cugeta ziua și noaptea.
3. Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori.
4. Nu sunt așa necredincioșii, nu sunt așa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe fața pământului.
5. De aceea nu se vor ridica necredincioșii la judecată, nici păcătoșii în sfatul drepților.
6. Că știe Domnul calea drepților, iar calea necredincioșilor va pieri.Bine ar fi sa citim in fiecare zi cate un psalm...Cuvantul hranitor ne va ajuta sa facem fata eventualelor probleme, sa fim mai atenti la ceea ce vorbim, la actiunile noastre!

Fie ca IUBIREA sa ne inunde sufletele si sa fim una in Domnul nostru Iisus Hristos!

Doamne ajuta!

_________________
DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mariana V
MesajTrimis Sâm 21 Iul, 2007 8:04 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 811

Psalmul 2
1. Pentru ce s-au întărâtat neamurile si popoarele au cugetat desertăciuni?
2. S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său, zicând:
3. Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor.
4. Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei!
5. Atunci va grăi către ei întru urgia Lui și întru mânia Lui îi va tulbura pe ei;
6. Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.
7. Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!
8. Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului.
9. Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!"
10. Și acum împărați înțelegeți! Învățați-vă toți, care judecați pământul!
11. Slujiți Domnului cu frică și vă bucurați de El cu cutremur.
12. Luați învățătură, ca nu cumva să Se mânie Domnul și să pieriți din calea cea dreaptă, când se va aprinde degrab mânia Lui! Fericiți toți cei ce nădăjduiesc în El.


Copiind adresa de mai jos veti putea asculta psalmi...

Pr-Galeriu_Psalmi.mp3 (MP3 9MB)

_________________
DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mariana V
MesajTrimis Sâm 21 Iul, 2007 8:10 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 811

Slavit sa fie Domnul!

Psalmii audio aici:

http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/363/Intalnire-intre-cuvant-si-interpretare

_________________
DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Crystina
MesajTrimis Mar 20 Oct, 2009 12:32 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 09/Sep/2009
Mesaje: 1006

Care credeți că este rolul rugăciunii rostite la capătul patului înainte de culcare?

Rugăciunea de seară am zice că este un corolar al rugăciunii în general, fiindcă, așezându-ne sub pavăza lui Dumnezeu, dorim să fim păziți în timpul nopții, ne aduce o liniște aproape totală, încredințându-ne lui Dumnezeu. Cum spune un sfânt părinte, să putem adormi, dacă e posibil, cu gândul la rugăciune sau rostind rugăciunea, ca să nu ne fure gândurile. Le-am spus credincioșilor, la Taina Spovedaniei și în predică uneori, că, decât să te prindă somnul îndârjit și încordat, certându-te în minte cu cineva și căutând modul cum să te răzbuni pe el, mai degrabă să te prindă somnul rostind Psalmul 50 sau o altă rugăciune. Să încercăm ca gândul să se topească încet, încet cu Dumnezeu în somnul care vine și, adăpat de intenții bune, noaptea va fi mai liniștită, visul mai plăcut. Decât să luăm cine știe ce pastile, mai degrabă ne zicem un psalm, o rugăciune sau o formulă din aceasta bisericească, și adormim mai ușor.

( Pr. Prof. Dr. Necula despre psalmi si rolul rugaciunii de seara - Sursa Ziarul Lumina )

_________________
MULȚUMESC DOAMNE! “Mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să împărtășesc acest mesaj și pentru că mi-ai dat atâtea persoane minunate cărora să-l pot împărtăși.”
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Crystina
MesajTrimis Mar 20 Oct, 2009 12:36 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 09/Sep/2009
Mesaje: 1006

"Dragi prieteni,

Încheiam ultima noastră scrisoare spunându-vă cât de minunat ar fi dacă am repeta mereu un verset dintr-un Psalm care ne place… Poate ați făcut asta și ați prins gust, poate chiar v-ați cutremurat, pentru că „ne naștem cu Psaltirea în sânge”, cum spune Adnré Chouraqui, și poate că una din razele ei de lumină a pătruns până în adâncul ființei dumneavoastră. Fiecare cuvânt din Psalmi are, cu adevărat, puterea de a ne pătrunde și a ne conduce până în Prezența Cuvântului Vieții Celei Veșnice ce S-a sălășluit întru noi.

De aceea este de o importanță fundamentală pentru fiecare dintre noi, ca Psaltirea să ne însoțească pe Cale ca un vademecum. De la David până la noi, Psaltirea este cartea de rugăciuni prin excelență. Aici este adunată, într-o uimitoare condensare, întreaga Biblie. Aici cunosc omul, cel ce eu însumi sunt, în toate circumvoluțiunile sufletului, în cea mai profundă frumusețe a sa dar și în nenumăratele lui urâciuni.

Psaltirea, plină de harul Sfântului Duh, pe măsură ce o cercetez, mă descoperă mie însumi și, în același timp, îmi oferă o adevărată terapie dumnezeiască, o cale de vindecare. Este o oglindă atât a răzvrătirilor cât și a credincioșiei mele, a suferințelor și suspinelor mele, a morții și a învierii care lucrează permanent în mine…

Psaltirea nu ar fi completă însă dacă nu l-am descoperi în ea și pe Satan și cartea lui de identitate. Aici aflăm cu adevărat cine este el, care sunt căile lui de manifestare și vicleniile prin care ne doboară. În Psalmi învățăm să „deosebim duhurile” și să folosim cuvintele lui Dumnezeu pentru a-i alunga pe vrăjmași, pentru că numai Cuvântul lui Dumnezeu este atotputernic.

„Vrăjmașii” biruiți în Psalmi, de multe ori cu multă violență, sunt patimile noastre și toate înrobitoarele noastre dependențe în care demonii se ascund și se cuibăresc generând universul de umbră și de întuneric din noi, minciuna și duplicitatea, toată această suferință și mizerie umană care ne face să fim mai mult morți decât vii și să fim deja „cu un picior în groapă”…

Adevărata Viață ne scapă printre degete!

Așadar, Psalmii sunt o sută cinci zeci de trepte de la moarte la viață, trepte pe care Dumnezeu coboară mereu către om pentru ca omul să se poată cufunda fără încetare în El, Izvorul Vieții Veșnice, pentru ca, purificat și sfințit, să urce și el către Dumnezeu. Omul se recunoaște în fiecare verset, fiecare Psalm povestește istoria fiecăruia dintre noi și a tuturor oamenilor.

Din această cauză Psaltirea este plină de generații și de secole de rugăciune. Ea a traversat toate nopțile oamenilor, s-a scăldat în sângele și în bucuria lor… Și acum, fiecare cuvânt din Psalmi este încărcat de o infinită experiență. Infinită pentru că în această finitudine a omului, Dumnezeu a venit să-și facă sălaș pentru a-i deschide orizontul spre Dincolo de orice suferință, spre o veșnicie deja prezentă.

Psalmii ne introduc într-o viziune globală a tainei planului lui Dumnezeu și ne eliberează dintr-un prezent închis în el însuși. Psaltirea mă include, cu istoria mea personală, particulară, în istoria Poporului lui Dumnezeu aflat pe Cale. Dobândesc astfel conștiința atât de importantă că aparțin unei extraordinare descendențe care forează Istoria pe dinăuntru. Viața mea capătă sens! Din această clipă devin conștient că adevăratul autor și interpret al Psalmilor este Însuși Hristos. El este prezent de la un capăt la celălalt al Psaltirii. El, nu doar S-a rugat cu toți Psalmii, i-a rostit cu vocea și cu viața Sa, ci El este Însuși Subiectul acestora. El este Acest Dumnezeu Care intră în mocirla omenească, în violența și instinctele de răzbunare ale oamenilor, până în moartea și iadul lor, pentru a-i converti dinlăuntru și a le asculta strigătul de deznădejde din chiar lăuntrul lor. El este Cel Ce-i îi trage de acolo și-i eliberează. El, Mântuitorul Hristos, pe Cruce fiind, coboară în durerea și oroarea suferinței și a morții omenești rostind Psalmul 21: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?”. Din această clipă întregul tragism al vieții umane este iluminat până în adâncurile cele mai infernale…

Așadar, rugându-ne cu Psaltirea, forăm spre adâncul din noi locuit de ființa noastră cea adevărată, pentru a trăi experiența concretă a mântuirii intrând în armonie cu Hristos. În Psaltire se întâlnește cântarea Mântuitorului cu cea a celor mântuiți de El. Citind și, mai ales, cântând Psalmi, trezim în noi dimensiuni care înainte erau mute în noi. Ieșim din psihismul nostru limitat și intrăm în rezonanță cu acel Dincolo din noi, din adâncul nostru și simțim Prezența tainică a Celui pe Care suntem chemați să-L gustăm: „Gustați, și vedeți că bun este Dumnezeu!” (Ps. 33, 9). Îl gustăm și ne umplem de Bucuria și de Iubirea Lui.

Sfântul Vasile Cel Mare spune ca prin Psalmi ne eliberăm de tristețe, scăpăm de tulburarea sufletului și ne luminăm mintea. Această experiență are influență și asupra celor din jur și a celor nevăzute, pentru că prin Psalmi participăm la Liturghia Cerească. Participăm astfel la unirea Cerului cu Pământul.

Tonalitatea cântării este Bucuria și dincolo de mulțimea cuvintelor cântate se află o singură taină, taina Iubirii, a Iubirii Care este Însuși Dumnezeu. Cântați așadar, spune Fericitul Augustin, cu inima, cu gura, cu toată viața voastră… deveniți înșivă o cântare de slavă lui Dumnezeu!

Fie ca citirea sau cântarea Psalmilor să ne aducă în armonie cu Hristos, Cu El, Armonia cea desăvârșită…

Cu toată dragostea noastră,
Pere Alphonse et Rachel

Traducere Monahia Siluana Vlad


Sursa aici

_________________
MULȚUMESC DOAMNE! “Mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să împărtășesc acest mesaj și pentru că mi-ai dat atâtea persoane minunate cărora să-l pot împărtăși.”
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
micutiu_sorin
MesajTrimis Joi 10 Dec, 2009 10:22 am  Răspunde cu citat (quote)
de-a casei


Data înscrierii: 19/Iul/2006
Mesaje: 5386
Locație: Simeria

Pr. Ioan Usca si Prof. Ioan Traia- Comentarii la Psalmi:

Arrow Psalmul 1

_________________
A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
micutiu_sorin
MesajTrimis Mie 13 Ian, 2010 11:14 pm  Răspunde cu citat (quote)
de-a casei


Data înscrierii: 19/Iul/2006
Mesaje: 5386
Locație: Simeria

Sf. Ioan Gura de Aur – Meditatie la Psalmul 38 - AICI

_________________
A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
s.claudiu
MesajTrimis Mie 20 Ian, 2010 9:43 am  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 12/Noi/2009
Mesaje: 1084
Locație: Deva

- IPS Teofan – Psaltirea este izvor de pace sufleteasca - Aici

- Cuv. Siluan Athonitul – Gand la psalmul 1 - Aici

- Talcuiri la Psaltire – Psalmul 2, 1-5 - Aici

- Talcuiri la Psaltire – Psalmul 2, 6-12 -Aici

- Fericitul Teodoret – Tâlcuirea psalmului 3 - Aici

- Tâlcuiri ale Sfinților Părinți la Psalmul 4 - Aici

- Tâlcuiri ale Sfinților Părinți la Psalmul 5 - Aici

- Maica Siluana despre psalmii de poticnire - Aici

_________________
"Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
micutiu_sorin
MesajTrimis Dum 07 Feb, 2010 1:38 pm  Răspunde cu citat (quote)
de-a casei


Data înscrierii: 19/Iul/2006
Mesaje: 5386
Locație: Simeria

Psaltirea mamei

Deseori, seara, pe când eram copilaș, o auzeam pe mama rugânsu-se. Cele mai obișnuite rugăciuni ale ei erau: „Tatăl nostru” și „miluiește-mă, Dumnezeule!” (Psalmul 50) Îmi plăcea Psalmul 50 foarte mult. Nici nu știam să citesc, dar o parte din rugăciunea aceasta mi se întimpărise în memorie, după cele auzite de la mama. Când, mai târziu, am început să citesc, deschizând Psaltirea din care se rugase mama, am aflat acolo o mulțime de alte „rugăciuni”, care de care mai frumoase.

La început, am cunoscut Psaltirea numai ca pe o carte de rugăciuni. După ce L-am aflat pe Domnul, ea mi-a devenit și o carte sfântă de meditație și reculegere sufletească. Am început, astfel, să aud harul Duhului Sfânt răsunând în toți psalmii, aidoma unui instrument muzical ce mă purta prin cele mai înalte stări sufletești, aducându-mi mângâiere, liniște și deschizându-mi inima pentru primirea binecuvântărilor cerești.

Prin citirea și meditația psalmilor, Psaltirea ne înalță la Dumnezeu și-l aduce pe Dumnezeu până la noi. Ea este moștenirea cerească pe care Sfinții Părinți au numit-o „Biblia mică”, întrucât întreaga Sfântă Scriptură a Vechiului Testament și a Noului Testament a fost revelată în cartea Psalmilor. În Biserica noastră Ortodoxă, psalmii sunt folosiți în toate rugăciunile de cult. Aflăm astfel psalmi întregi în Sfânta Liturghie, la Vecernie, la Utrenie, etc. În toți psalmii aflăm rugăciuni de preamărire a lucrării lui Dumnezeu, rugăciuni de căință pentru păcate, de umilință, rugăciuni de încredere în ajutorul lui Dumnezeu, care nu lipsește niciodată în nevoi. Tot în Psaltire aflăm și pe cei noăsprezece psalmi de blestem. Doresc să atrag atenția că sfințenia acestor psalmi nu trebuie pusă sub semnul îndoielii, deoarece cuvântul „vrăjmaș” din conținutul lor se referă la marele vrajmaș al omenirii, diavolul, care a luptat și luptă ca un leu împotriva lui Dumnezeu și a celor ce vor cu tot dinadinsul să ducă o viașă vrednică de El. Sunt unii oameni care se folosesc de acești psalmi pentru a cere răzbunare și nimicire asupra vrăjmașilor care le-ar fi făcut vreun rău. Un astfel de om, care face așa, păcătuiește împotriva lui Dumnezeu și a semenului pentru care are datoria sfântă să se roage, nicidecum să-l blesteme.

Psaltirea nu este o carte cu înțeles greu. Numai că acelui care se apropie de ea i se cere credință puternică, răbdare și perseverență în citire și meditație. În chiar îndemnurile de la începutul Psaltirii, se spune atât de frumos: „Să începi a citi Psaltirea încet și cu multă luare-aminte, fără să te grăbești și cugetând mereu, ca să înțelegi și cu mintea cele ce citești”.

Părintele Iosif Trifa a strâns cu dor și cu dragoste „Psaltirea mamei”, stropind-o toată viața sa cu lacrimi de umilință și recunoștiință pentru acest minunat dar de la Dumnezeu oferit de mama lui. Odată, referindu-se la versetul: „Că Tu cu mine ești, Doamne!” din Psalmul 22, v. 4, Părintele Iosif a scris aceste memorabile cuvinte care ar trebui să ne aprindă de dor după Psaltire și pe noi cei de azi:

„În Psaltire sunt aceste prea dulci și plăcute vorbe. Dar mulți citesc în Psaltire așa, de-a alergarea, ca și când te slobozi la fugă pe drum și de aceea nu-și dau seama despre înțelesul cel adânc al vorbelor de acolo. Așa citeam odată și eu în Psaltire, dar de când trăiesc o viață hotărâtă pentru Domnul, de atunci altcum citesc și altcum înțeleg. De atunci, vorbele: „Domnul este cu mine” îmi dau o încredere, o tărie pe care toți banii și toți oamenii pământului nu mi-o poate da. De s-ar ridica împotriva mea munți întregi de primejdii și necazuri, eu nu mă tem, căci glasul Lui îl aud: „Nu te teme, căci Eu cu tine sunt, ca să te scap și să te mântui” „(Ieremia 1, 3).

Să facem și noi la fel! Să nu ne lipsească Psaltirea niciodată în rugăciunile noastre zilnice, chiar dacă la început pare că nu înțelegem rostul psalmilor. Să nu abandonăm această sfântă îndeletnicire, căci vrajmașul-diavol cunoaște puterea psalmilor și se cutremură la auzul lor!

_________________
A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
s.claudiu
MesajTrimis Lun 08 Feb, 2010 9:11 am  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 12/Noi/2009
Mesaje: 1084
Locație: Deva

Sf. Vasile cel Mare despre puterea Psaltirii

"...Cartea Psalmilor, însă, cuprinde ce este folositor din toate : profețește cele viitoare, ne aduce aminte de faptele istorice, dă legi pentru viață, ne învață cele pe care trebuie să le facem. Și, ca să spun pe scurt, Cartea Psalmilor este o vistierie obștească de învățături bune, dând fiecăruia, după sârguința lui, ce i se potrivește. Tămăduiește rănile vechi ale sufletelor și aduce grabnică însănătoșire celui de curând rănit; îngrijește pe cel bolnav și păstrează sănătos pe cel care nu-i atins de boală într-un cuvânt, în­depărtează, pe cât e cu putință, patimile care se încuibaseră în felurite chipuri în viața oamenilor; și face aceasta cu seducție măsurată și cu dulceață, sădind în suflet gând plin de înțelepciune.
Duhul cel Sfânt a văzut că neamul omenesc este greu de îndrumat spre virtute și că noi, din pricina înclinării spre plăcere, neglijăm cu totul viețuirea cea dreaptă. De aceea ce face ? A unit dogmele cu plă­cerea cântatului, ca, odată cu dulceața melodiei, să primim pe nesim­țite și folosul cuvintelor de învățătură ; face la fel ca doctorii cei în­țelepți ; aceștia adeseori ung de jur împrejur cu miere paharul în care dau bolnavilor fără poftă de mâncare doctorii mai amare. Pentru aceasta, dar, ni s-au alcătuit aceste melodii armonioase ale psalmilor, pentru ca celor care sunt copii cu vârsta sau cei care sunt cu totul tineri cu purtarea să li se pară că ei cântă, dar de fapt își instruiesc sufletul. Că n-a plecat de la biserică cineva din cei mulți și trândavi păstrând cu ușurință în minte vreo poruncă apostolică sau profetică ; dar cuvin­tele psalmilor le cântă și acasă și le fredonează și în piață. Dacă unul, din cei care se sălbăticesc cumplit din pricina mâniei, intră în biserică, ei bine, când începe să se cânte psalmul, atunci, datorită melodiei, pleacă din biserică cu sălbăticia sufletului potolită.

Da, psalmul este liniște a sufletelor, conducător al păcii; potolește turburarea și vâlvătaia gândurilor, înmoaie mânia sufletului și înfrânează pe cel desfrânat. Psalmul leagă prietenii, unește pe cei de departe, îm­pacă pe cei învrăjbiți. Cine se mai poate socoti vrăjmaș cu cel cu care a înălțat același glas spre Dumnezeu ? Cântatul psalmilor aduce, deci, cel mai mare bun : dragostea. Cântatul împreună este ca un lanț care duce la unire, unește poporul în simfonia unui singur cor. Psalmul pune pe fugă pe demoni și aduce pe îngeri într-ajutor ; este armă pen­tru frica de noapte, odihnă pentru ostenelile zilei; este întărirea prun­cilor, podoabă celor în floarea vârstei, mângâiere bătrânilor, găteală foar­te potrivită femeilor. Psalmul populează pustiurile, cumințește piețele; este carte elementară de învățătură pentru cei ce intră în viață, creștere pentru cei ce înaintează în vârstă, întărire pentru cei maturi. Psalmul este glas al Bisericii; psalmul înveselește sărbătorile; psalmul creează tris­tețea cea după Dumnezeu; psalmul scoate lacrimă și din inimă de pia­tră; psalmul este lucrul îngerilor, viețuire cerească, parfum duhovnicesc."

(„Tâlcuire duhovnicească la Psalmi”
Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române)

_________________
"Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Miriam
MesajTrimis Lun 08 Feb, 2010 2:29 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 02/Oct/2007
Mesaje: 5132

O, ce minunat lucru e psalmul! Și cel citit, și cel ce-ți răsare în suflet ca un crin...

Psalmul cântă dorul,
leagă inimile de Cer
și unele de altele..
Leagănă amintirile,
sărută lacrimile,
îngână iubirea,
șoptește nedespărțirea,
înlănțuie virtuțile,
dezrobește firea...
Psalmul îmbrățișează îngeri,
atinge poala sfinților
și Crucea Lui Hristos...

Psalmul e ritmul inimii înnoite,
al inimii ce știe că e iubită,
ce știe să plângă de iubire,
ce știe scara de smerire,
ce știe că a visa
e crâmpei de Veșnicie..

Psalmul e dorul și iubirea
asunse prin vers,
rătăcind în Univers,
alinând speranțe frânte,
udând pământ uscat din inimi arse...

Psalmul e dulce cor
ascuns în sufletul umil
în suflet de copil...

PS. Nu știu dacă ce am scris mai sus e un poem sau doar niște gânduri izvorâte instantaneu umplându-mi inima de o bucurie nepământeană...

_________________
,,Primește-mă, Tăcere, pe muntele tău sfânt, pe care rugăciunea e slobodă să plângă
Și unde fericirea e singurul cuvânt, iar mâinile întinse pot cerul tot să-l strângă.”( T. Dorz)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
micutiu_sorin
MesajTrimis Dum 25 Apr, 2010 8:54 pm  Răspunde cu citat (quote)
de-a casei


Data înscrierii: 19/Iul/2006
Mesaje: 5386
Locație: Simeria

Sfantul Ambrozie al Milanului Talcuirea Psalmului 50,1-2 - Aici

_________________
A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
micutiu_sorin
MesajTrimis Dum 23 Mai, 2010 3:27 pm  Răspunde cu citat (quote)
de-a casei


Data înscrierii: 19/Iul/2006
Mesaje: 5386
Locație: Simeria

Versetul treisprezece - Psalmul 118
Cu buzele am rostit toate judecatile gurii Tale.

Tâlcuire la Psalmul 118“, Sfântul Teofan Zăvorâtul - AICI

_________________
A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Crystina
MesajTrimis Lun 21 Iun, 2010 10:20 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 09/Sep/2009
Mesaje: 1006

Comentarii la Psalmi – 22

_________________
MULȚUMESC DOAMNE! “Mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să împărtășesc acest mesaj și pentru că mi-ai dat atâtea persoane minunate cărora să-l pot împărtăși.”
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Chis Adriana
MesajTrimis Mie 23 Iun, 2010 1:14 pm  Răspunde cu citat (quote)
De-a casei


Data înscrierii: 20/Ian/2010
Mesaje: 93
Locație: "...inca pe taramul Domnului"

Psalmul 148

Laudati pe Domnul din ceruri, laudati-L pe El intru cele inalte.
Laudati-L pe El toti ingerii Lui, laudati-L pe El toate puterile Lui.
Laudati-L pe El soarele si luna, laudati-L pe El toate stelele si lumina.
Laudati-L pe El cerurile cerurilor si apa cea mai presus de ceruri,
Sa laude numele Domnului, ca El a zis si s-au facut, El a poruncit si s-au zidit.
Pusu-le-ai pe ele in veac si in veacul veacului; lege le-a pus si nu o vor trece.
Laudati pe Domnul toti cei de pe pamant, balaurii si toate adancurile;
Focul, grindina, zapada, gheata, viforul, toate indepliniti cuvantul Lui;
Muntii si toate dealurile, pomii cei roditori si toti cedrii;
Fiarele si toate animalele, taratoarele si pasarile cele zburatoare;
Imparatii pamantului si toate popoarele, capeteniile si toti judecatorii pamantului;
Tinerii si fecioarele, batranii cu tinerii,
Sa laude numele Domnului, ca numai numele Lui s-a inaltat. Lauda Lui pe pamant si in cer.
Si va inalta puterea poporului Lui. Cantare tuturor cuviosilor Lui, fiilor lui Israel, poporului ce se apropie de El.

Amin!

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=6k-p2lD1Ruw&feature=related
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Ora este GMT + 3 ore

Subiectul următor
Subiectul anterior
Pagina 1 din 2
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina de start a forumului Forumul Oastei Domnului  ~  "Cercetați Scripturile"

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

Mergi direct la:  

  Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

  Utilizator:    Parola:      Autentifică-mă automat la fiecare vizită       phpBB si NoseBleed